Klaus Iohannis: "Marea Neagră e zonă de război. Am insistat să fie zonă de interes strategic pentru NATO"

97
Klaus Iohannis:
Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la summitul NATO de la Madrid, că România a insistat foarte mult ca zona Mării Negre să fie declarată zonă de interes strategic, lucru care cel mai probabil se va întâmpla la întâlnirea statelor membre ale Alianței.


„Marea Neagră este extrem de importantă pentru România și cred că pot să spun că a fost meritul nostru că la Summitul din Varșovia, din 2016, s-a decis elaborarea, prima dată, a unei strategii NATO pentru zona Mării Negre, iar acum, dacă vedem ce se întâmplă - Rusia a pornit războiul de pe mare împotriva Ucrainei din Marea Neagră, nu din altă mare, deci Marea Neagră este zonă de război și nu ne place acest lucru. Nici în NATO lumea nu este evident mulțumită de această situație şi e clar că trebuie o abordare mult mai largă, mult mai aprofundată, drept pentru care iarăși noi am insistat foarte mult ca zona Mării Negre să fie declarată zonă de interes strategic pentru NATO.


Noi oricum facem tot ce putem să facem la nivel de dotare şi probabil vă amintiți că au fost şi foarte multe exerciții şi foarte multe dotări specifice pentru a apăra zona litoralului. Acestea toate vor continua, iar ceea ce își dorește România este asta – Marea Neagră să fie declarată în NATO zonă de interes strategic. Și asta, după cum arată lucrurile, vom obține”, a afirmat Klaus Iohannis.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4487 secunde