Mircea Geoană susține investiția în militari bine pregătiți și motivați

214
Mircea Geoană susține investiția în militari bine pregătiți și motivați - mirceageoana-1656258731.jpg
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, că majorarea bugetului Apărării la 2,5% din PIB reprezintă o investiţie care trebuie să recupereze şi decalaje din trecut, subliniind însă că "oamenii sunt cei mai importanţi" şi este nevoie de militari bine pregătiţi şi motivaţi.

Geoană a salutat decizia României şi a altor aliaţi NATO de a continua să investească în Apărare.

Secretarul general adjunct al NATO s-a arătat convins că investiţiile în tehnică militară vor continua, la fel şi cele în pregătirea resursei umane, şi a dat exemplul Poloniei în ceea ce priveşte predictibilitatea acestui tip de cheltuieli.

La rândul său, ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a dat asigurări că, începând de anul viitor, Brigada 81 Mecanizată Bistriţa va beneficia de tehnică militară nouă, inclusiv de transportoare blindate Piranha 5.

„Am venit în această unitate militară pentru că este o unitate de elită, care se află în procesul NATO de modernizare a Armatei. Este una din brigăzile care au încheiat procesul acesta. Urmează să aducem aici şi tehnică nouă, începând de anul viitor vom avea Piranha 5 aici, şi în anii următori şi alte elemente de înzestrare, care sunt din zona modernizării armatelor NATO", a afirmat Dîncu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3767 secunde