Ministerul Afacerilor Interne, mesaj după ce atacatorul din Gorj a fost prins, după 7 zile de căutări

471
Ministerul Afacerilor Interne, mesaj după ce atacatorul din Gorj a fost prins, după 7 zile de căutări - atacator-1690005739.jpeg
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a transmis vineri un mesaj în contextul prinderii bărbatului de 52 de ani care a împuşcat în picioare şi abdomen un alt bărbat, în localitatea gorjeană Turcineşti, precizând că acesta se află în custodia poliţiştilor şi urmează să fie încarcerat în baza mandatului de executare a pedepsei.

''Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şi întreaga conducere a MAI mulţumeşte tuturor celor implicaţi în acţiunea de căutare şi prindere a bărbatului din judeţul Gorj care, în urmă cu şapte zile, a rănit o persoană cu o armă de foc. Poliţişti de la Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, luptători ai Serviciului Independent de Acţiuni Speciale, de la IPJ Gorj şi din judeţele limitrofe, jandarmi de la IJJ Gorj şi judeţele limitrofe, dar şi de la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei şi ofiţeri ai Direcţiei Generale de Protecţie Internă au acţionat, timp de 7 zile, oră de oră, fără întrerupere, pentru evitarea producerii oricărui incident, identificarea şi prinderea urmăritului în cauză'', precizează MAI într-un comunicat.


Imediat după incidentul din seara zilei de 14 iulie au fost alocate forţe şi mijloace suplimentare, inclusiv tehnică de supraveghere aeriană, iar pe parcursul acestei săptămâni activităţile au fost coordonate de la nivelul MAI şi al Inspectoratelor generale de Poliţie şi Jandarmerie, arată sursa citată.

''Ca urmare a profesionalismului, devotamentului şi implicării forţelor MAI, în toată această perioadă, nu a fost pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a vreunui cetăţean, deşi bărbatul era înarmat şi exista un risc ridicat de producere a unui alt incident. Conducerea ministerului mulţumeşte, în mod special, cetăţenilor care au sprijinit structurile ministerului în acţiunea desfăşurată, dovedind un adevărat parteneriat cu structurile MAI şi spirit civic. De asemenea, ne exprimăm recunoştinţa pentru rolul important avut de reprezentanţii mass-media în reuşita operaţiunii, jurnaliştii păstrând un echilibru între nevoia de informare a publicului şi urgenţa intervenţiei'', subliniază MAI.

În prezent, bărbatul se află în custodia poliţiştilor şi urmează să fie încarcerat în baza mandatului de executare a pedepsei.

Bărbatul de 52 de ani, care fusese dat în urmărire, a fost găsit pe marginea râului Jiu, în localitatea Iezureni, componentă a municipiului Târgu Jiu.






foto: GDS.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.515 secunde