Ministerul Public i-a chemat pe revoluționari, pentru a ridica documente clasificate

211
Reprezentanții Ministerului Public i-au informat pe revoluționarii de la Asociația 21 Decembrie că pot veni la parchet pentru a ridica documente clasificate din dosarul Revoluției ce aparțin Ministerului Administrației și Internelor (MAI).
Documentele ar trebui ridicate de la Secția Parchetelor Militare.
Conform răspunsului trimis de Parchetul General și făcut public de revoluționari, MAI a anunțat Ministerul Public, în 7 ianuarie, că este de acord cu declasificarea acelor documente.
Mai mult, potrivit aceluiași docu-ment, procesul de declasificare a documentelor ce aparțin MApN este în desfășurare și necesită emiterea unei hotărâri de Guvern în conformitate cu standardele naționale în materie. "În măsura în care ni se va comunica finalizarea activității, vi le vom trimite imediat, neexistând din partea noastră niciun fel de reținere în acest sens", arată parchetul în răspunsul către Asociația 21 Decembrie.
În același răspuns, Ministerul Public menționează că Serviciul de Telecomunicații Speciale a spus că nu pot fi declasificate documentele ce le aparțin, "întrucât conțin informații privind organizarea statului român, cu referire la organizarea și funcționarea rețelelor de telecomunicații speciale, a căror arhitectură este în funcțiune și în prezent".
Totodată, reprezentanții Ministerului Public susțin că instituțiile care și-au dat acordul pentru declasificarea documentelor sunt CNSAS, SRI și MAI.
Președintele Asociației 21 Decembrie, Teodor Mărieș, a declarat, marți, pentru NewsIn, că a intrat pentru a doua oară în greva foamei, după ce Parchetul General nu i-ar fi dat niciun semn în legătură cu demersurile sale de a primi documentele clasificate ale STS și MApN aflate la dosarul Revoluției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8165 secunde