Ministrul Apărării Naționale participă la Reuniunea Consiliului Afaceri Externe

325
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, participă, astăzi, la Reuniunea Consiliului Afaceri Externe, în formatul miniștrilor de externe și ai apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care va avea loc la Bruxelles. Agenda discuțiilor va include subiecte de actualitate, cu accent pe implementarea Strategiei Globale a UE în domeniul apărării și securității și pe demersurile în vederea dezvoltării politicii de securitate și apărare comună (PSAC). 


Miniștrii de externe și ai apărării urmează să aibă un schimb de opinii cu privire la pregătirea unui raport de progres în acest sens, ce va fi prezentat în cadrul reuniunii șefilor de state și de guverne din statele membre ale Uniunii, care va avea loc în zilele de 9 și 10 martie. 


Vor fi dezbătute, de asemenea, aspecte prioritare de pe agenda europeană în domeniul apărării și securității, cu accent pe cooperarea structurată permanentă, revizuirea coordonată a apărării, capabilitatea permanentă de planificare operațională și conducere, precum și angajarea UE în cadrul PSAC. 


Totodată, la inițiativa înaltului reprezentant al Uniunii Europene, miniștrii apărării vor participa la un mic dejun de lucru în cadrul căruia se vor discuta subiecte referitoare la angajarea UE în cadrul politicii de securitate și apărare comune în vecinătatea extinsă a Uniunii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6477 secunde