Președintele Comitetului Militar al UE, discuții despre securitate cu șeful SMG

309
Președintele Comitetului Militar al UE, discuții despre securitate cu șeful SMG - presedintele-1488558001.jpg
Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, împreună cu un grup de experți din SMG, a avut vineri, o nouă întrevedere cu generalul Mikhail Kostarakos, președintele Comitetului militar al Uniunii Europene, aflat în vizită oficială în România.


În cadrul întâlnirii au fost discutate subiecte referitoare la politica de securitate și apărare comună (PSAC) și la modul în care națiunile participă la proiectele aflate în derulare. De asemenea, au fost analizate participarea Armatei României la operații și misiuni UE și NATO desfășurate sub egida PSAC și la grupurile de luptă, evoluția situației de securitate în partea de est a Uniunii Europene și angajamentele națio-nale în vederea unei abordări regionale echilibrate și justificate. 


Au fost prezentate intențiile și prioritățile țării noastre pe palierul politico-militar, în perspectiva preluării președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019. 


"În discuțiile pe care le-am avut, am abordat subiecte de actualitate și de perspectivă aflate pe agenda de lucru a Uniunii Europene, cu accent pe aspecte care vizează politica de securitate și apărare comună. Nu în ultimul rând, ne-am exprimat interesul pentru provocarea pe care o reprezintă deținerea președinției Consiliului UE, în primul semestru din anul 2019, într-o perioadă efervescentă la nivel european" a declarat generalul Ciucă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4901 secunde