Moartea românilor luați ostatici în Algeria, anchetată de DIICOT

242
Procurorii DIICOT au întocmit un dosar penal privind terorismul și urmează să investigheze, în colaborare cu autoritățile naționale și internaționale, împrejurările în care au murit doi români, luați ostatici în atacul terorist de la In Amenas, din Algeria. 

"Urmare a informațiilor date publicității de către Ministerul Afacerilor Externe și a materialelor publicate în mass-media națională, referitoare la incidentele petrecute pe teritoriul Algeriei, care au generat decesul a doi cetățeni români, în baza articolului 5 din Codul Penal, la nivelul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a fost constituit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii de acte de terorism.

Procurorii D.I.I.C.O.T. vor efectua activități specifice și vor colabora cu toate instituțiile naționale și internaționale cu responsabilități în domeniu și vor dispune măsurile legale în această cauză", se arată în comunicatul transmis de instituție.

Articolul 5 din Codul Penal prevede că "legea penală se aplică infracțiunilor săvârșite în afara teritoriului țării, contra siguranței statului român sau contra vieții unui cetățean român, ori prin care s-a adus o vătămare gravă integrității corporale sau sănătății unui cetățean român, când sunt săvârșite de către un cetățean străin sau de o persoană fără cetățenie, care nu domiciliază pe teritoriul țării". 

Menționăm că trupurile neînsuflețite ale celor doi români uciși în Algeria au ajuns în țară, iar ieri au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Prahova, unde urmează să fie supuse necropsiilor pentru stabilirea cauzelor morții. Cortegiul funerar cu trupurile celor doi români a fost escortat de la Aeroportul Militar Otopeni până la Ploiești de către echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova. 

Ionuț Tiberiu Costache, de 36 de ani, era din comuna Bărcănești, satul Tătărani (în imediata apropiere a Ploieștiului), era căsătorit și avea un copil, soția sa fiind însărcinată cu cel de-al doilea copil al familiei.

Mihail Marius Bucur, de 40 de ani, din Ploiești, era căsătorit și avea doi copii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8516 secunde