Șase luni de la prăbușirea elicopterului SMURD

Momente sfâșietoare pe malul lacului Siutghiol. Victimele tragediei aviatice, comemorate

505

Articole de la același autor

La jumătate de an de la unul dintre cele mai tragice incidente aviatice care au marcat Constanța, familiile, prietenii, colegii și cunoscuții victimelor s-au reunit pentru o slujbă de comemorare a celor care la 15 decembrie, anul trecut, treceau în ne-ființă în urma prăbușirii elicopterului SMURD în mijlocul lacului Siutghiol.

Reamintim că medicul Laura Vizireanu de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, de 38 de ani, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, de 47 de ani și copilotul elicopterului, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, de 42 de ani, și-au pierdut viața în urma prăbușirii unuia dintre elicopterele SMURD, în timp ce se deplasau spre baza de la Tuzla la sfârșitul unei zile de lucru. Potrivit autorităților, un martor a anunțat prăbușirea elicopterului la numărul de urgență 112, în jurul orei 16.11 primele echipaje ISU Dobrogea sosind la fața locului în jurul orei 16.30. Operațiunile de salvare s-au încheiat la ora 4.10, când ultima victimă a fost adusă la mal.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, secondat de un sobor de fețe bisericești, a oficiat slujba de pomenire chiar pe malul lacului, lângă pontonul unde a fost inițiată misiunea de salvare și au fost aduse victimele la mal, pentru ca mai apoi rudele îndurerate să aprindă lumânări și să depună flori pe suprafața apei, în semn de omagiu. O șalupă a fost de asemenea folosită pentru a depune flori în largul lacului în locul unde s-a prăbușit aeronava SMURD. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2132 secunde