MOMENTUL MULT AȘTEPTAT PENTRU MILITARI. Măririle salariale la SGP, între 200 și 450 lei. Se vor încasa diferențele și din aprilie

17782
22
MOMENTUL MULT AȘTEPTAT PENTRU MILITARI. Măririle salariale la SGP, între 200 și 450 lei. Se vor încasa diferențele și din aprilie - militar-1497466195.jpg
Disputele și neîncredea militarilor privind măririle salariale sunt pe cale să se încheie, odată cu sosirea fluturașilor de salariu pe luna mai. Cum Legea privind salarizarea militarilor a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la finele lunii mai, contabilii din MApN au avut suficient timp pentru a implementa creșterile salariale pentru toți angajații din Apărare. Este vorba mai exact de alinierea salariului minim pe economie de 1.450 lei inclusiv la nivelul bazei ierarhiei militare - SGP. 
Potrivit surselor din Armată, o parte din militari au primit în această după-amiază fluturașii de salariu, care prevăd creșteri salariale cuprinse între 200 și 450 lei pentru SGP, în funcție de vechime și grad. De asemenea, militarii vor primi luna aceasta și diferențele cuvenite pe luna aprilie, adică încă un plus de 200-450 lei.
Veștile bune nu se opresc însă aici. Începând cu 1 iulie, salariile militarilor se vor majora cu încă 15%, urmând ca de la anul, odată cu promulgarea Legii salarizării unitare de către președintele României, salariile militarilor să intre în grila de salarizare votată de Parlament, cu creșteri etapizate până în 2022.


Comentează știrea

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Horia
14 iunie 2017
Maistru militar

Asa este. Un cap a luat salariul mai mare decat un maistru miltar principal cu 25 de ani vechime.

Un caporal
14 iunie 2017
Este foarte bine

Si ce daca a luat mai mult? Ce face in plus un sof fata de un sgp???

Ăla care a luat
14 iunie 2017
Dilema unui maistru

D-nule maistru militar,observ, cu tristete pentru gandirea dvs limitata,ca aveti o problema cu faptul ca ,,un caporal a luat'' si nicidecum cu scaparile unui sistem care ,,nu v-a dat''.Pai daca dumneata o sa te lupti cu mine si nu cu cei care trebuie sa iti faca dreptate,o sa astepti muult si bine pentru simplul motiv ca eu nu sunt ,,ei''.intelegi ce spun?

Un sgp
14 iunie 2017
Așa și...

Nu cred că sa luat din bani MM sau SubOf, Of și să dat SGP. Atâta raca n-am văzut,

Tot un mm
14 iunie 2017
Da, e adevărat!

Corect, însă ce face in plus un colonel față de un MM!? Problema nu e ca un SGP a luat mai mult, problema e ca s-a întors baza piramidei. Nu stiu cum o fi pe la Nord Coreeni, însă într-o armată NATO fiecare om e retribuit în funcție de munca atribuții, funcție și grad. Ceea ce s-a făcut azi este un motiv de dispute, ceea ce într-un sistem ca acesta, nu ar trebui să existe. De acord ca SGP aveau salarii de rahat, însă acum s-a reparat nedreptatea făcută lor în detrimentul altora, dintr-o altă categorie. Dacă vă uitați într-o armată NATO (că tot vrem să o copiem pe a SUA), fiecare are un statut, nici o categorie nu se călca pe picioare cu cealaltă! Respect ce face un SGP și mă aștept la același respect, însă acum respectul e pe cale să se piardă, din vina sistemului și a oamenilor nepregătiți din vârf!

Nanu
14 iunie 2017
Pr caporal

Nu are nimeni nimic cu voi baieti. Dilema acelui masitru nu era referitoare la salariul tau marit, este f ok ca s a marit, sa de a Domnul sa se tot mareasca sa fie bine. Sa nu uitam totusi fiecare pt ce este platit. Tu poate nici bacaluareatul nu l ai luat. Fiecare trebuie platit pt functia pe care este. Nu are absolut nici o logica ceea ce s a intamplat acum. Dilema este alta. Cum naiba s a ajuns la asa ceva? Ce capete seci au putut gandii asa ceva. Iar cu marirea de 15 la suta.... ce se va rezolva?? Se vor adanci diferentele???

Sof
14 iunie 2017
Pt ala care a luat

Gogule...cu tristete iti spun ca de maine o sa te fut. Rau. V a adunat toti boachetarii de pe drumuri, fara nici macar o pregatire si a ti prins glas.

Vasile
14 iunie 2017
Noaptea mintii

Cum Dumnezeu au reușit chestia asta nu știu . Foarte bine că sa mărit la sgp dar armata e bazata pe o ierarhie sunt niște funcții cu coeficienții ce minte creată ce dobitoci ne conduc nu se poate asta e anarhie ce sa întâmplat , dacă pui pui la toți la fel e total ilogic am ajuns rău de tot e de neconceput ce sa ii ntampkat .

Nea pandel
14 iunie 2017
Delirant

Daca maine se confirma ceea ce vad scris pe la comentarii voi propune ca sgp ul sa mi ia locul in ceea ce fac. Sa se descurce. Este inadmisibil si chiar am o urma de indoiala ca este chiar asa. Ma voi convinge maine. Daca intradevar este asa am sa mi bag pula in sistemul lor. Deja s a umplut paharul.

Generalul
14 iunie 2017
Talentatii

Alooo. Cine raspunde pentru acest haos creat? Domnilor generali? Amirali? Ce faceti domnilor? De maine veniti sa dati cu cardanul prin unitati? Sa verificati tinutele? Sa tineti sub control situatia? Nu uitati ca datorita subofiterilor si maistrilor militari, datorita experientelor si profesionalismul lor ati ajuns acolo unde sunteti? Chiar nu va pasa de ceea ce se intampla? Nu aveti nici un cuvant de spus? Pai de ce sunteti acolo? Este foarte rusinos.

22 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Pagina a fost generata in 1.9883 secunde