Monede din perioada romană şi din epoca medievală, descoperite de polițiștii constănțeni, în urma unor percheziții

184
Monede din perioada romană şi din epoca medievală, descoperite de polițiștii constănțeni, în urma unor percheziții - police-1635423601.jpg

Articole de la același autor

Desoperire impresionantă făcută de polițiștii constănțeni. Vorbim despre 99 de monede care datează din perioada romană şi din epoca medievală, descoperite în urma unor percheziţii efectuate într-un dosar de braconaj arheologic.


"În cursul zilei de ieri, 27 octombrie a.c., polițiștii de investigații criminale ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au efectuat 2 percheziții domiciliare, în localitatea Movilița, la o persoană bănuită de braconaj arheologic. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019-2021, un bărbat, de 48 de ani, ar fi efectuat o amplă activitate de braconaj arheologic, în siturile arheologice din județul Constanța", informează Poliția Română, într-un comunicat.

Acesta ar fi colectat și valorificat bunuri susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural Național, prin intermediul unor site-uri cu profil de vânzări pe internet, dar și pe piața neagră de antichități.


Potrivit Realitatea.net, în urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate 99 de monede din perioadele romană și medievală, 4 detectoare de metale, peste 15.000 de lei, 6.700 de euro, 160 de lire sterline, 100 de dolari, bijuterii din aur, 520 de țigarete netimbrate, precum și alte bunuri cu valoare probatorie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4793 secunde