Monica Macovei: "Subordonarea Parchetelor sub autoritate parlamentară este catastrofală"

192
2
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a calificat, sâmbătă, drept "catastrofală" o subordonare a Parchetelor sub autoritate parlamentară.


"Subordonarea Parchetelor sub autoritate parlamentară este catastrofală. Mai atârnă o piatră de moară la Mecanismul de Cooperare și Verificare, mai atârnă o piatră de moară la recâștigarea încrederii în România și îi aduc aminte (primului-ministru - n.r.), pentru că se pare că habar nu are nici asta, că o astfel de propunere încalcă principiul separației puterilor în stat, care este esența democrației. Puterea judecătorească este independentă și este o putere în stat. Parlamentul este o altă putere în stat indepen-dentă. Este foarte simplu și foarte clar", a declarat Macovei, la o reuniune a aleșilor locali ai PDL, de la Poiana Brașov. 

Ea a susținut că USL ar urmări să preia Justiția. "Deci a spus din nou o prostie, o nouă gafă și iar ne-a făcut de râs, pentru că nu a spus-o așa singur în cameră sau în baie, a spus-o la o reuniune cu prim-miniștrii din alte state europene și ne-a arătat încă o dată că scopul a tot ce face USL este să preia Jus-tiția. Acum încearcă prin Parlament, în condițiile în care în Parlament sunt peste 20 de oameni trimiși în judecată", a adăugat Monica Macovei. "Serviciile de informații și Consiliul Superior al Magistraturii trebuie supuse unui control parlamentar strict", a declarat, vineri, la Bratislava, premierul Victor Ponta, precizând însă că nu are ce să le reproșeze șefilor SRI și SIE, George Maior, respectiv Teodor Meleșcanu. 


Comentează știrea

COMUNISTU'
8 octombrie 2012
BETIVANCA TRADATOARE

Monica Macovei o tradatoare dtata , tampita , care incearca sa-si dea importanta.Nu valoreaza nici cat o ceapa degerata.

pensionar
8 octombrie 2012
usl lichele

ce faci ponta cu puscariasii tai,respectati legea dracu odata.vin alegerile vai de voi.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2692 secunde