Monument în cinstea eroilor căzuți la datorie, în dubla tragedie aviatică din județul Constanța

1308
Un monument a fost ridicat în apropiere de Cogealac, pe locul unde, la începutul lunii martie, și-au pierdut viața șapte militari, în urma prăbușirii unui elicopter IAR 330 Puma. Elicopterul plecase în căutarea unui MiG-21 LanceR, care de asemenea s-a prăbușit. Opt militari au murit la acel moment, în dubla tragedie aviatică din județul Constanța.



Militarii căzuți la datorie la începutul lunii martie, într-o dublă tragedie aviatică petrecută în județul Constanța, nu au fost uitați. În amintirea lor, familiile îndurerate au ridicat un monument pe locul unde, în noaptea de 2 martie, a căzut un elicopter IAR 330 Puma. „Din adâncuri până-n cer/ S-au aprins azi 7 stele/ Câte doruri rugătoare/ Urcă-n murmur lin, spre ele./ Misiune SAR 2.03.2022”, stă scris în memoria militarilor. Alături de monumentul ridicat de familii, organizațiile militarilor veterani au amplasat o băncuță. „Nouă, celor rămași în viață, nu ne rămâne decât să comemorăm acești eroi și să alinăm durerea rudelor acestora! Pentru ca trecătorii să se odihnească și să aducă un omagiu celor căzuți la datorie, în acel loc a fost montată o bancă. Biserica Veteranilor Sf. Nectarie Taumaturgul și Sf. Teodor Tiron, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” Filiala Constanța, Istrates Building și Asociația Militarilor Veterani AMVVD Sucursala Constanța au făcut posibilă această acțiune”, a precizat Cristi Crăciun, președintele AMVVD Constanța.

Reamintim că în tragedia aviatică și-au pierdut viața: căpitan-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1.500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii; căpitan Pătraşcu Sorin Gheorghe, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit; sublocotenent Banu Gelu, angajat din anul 1993, în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1.700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii; sublocotenent Lateş Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit şi avea doi copii; sublocotenent Marinescu Ionuţ, personal de însoţire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil; sublocotenent Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil; sublocotenent Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005. De asemenea, a murit și căpitan Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR; acesta avea 31 de ani, era căsătorit și din 2014 îndeplinea funcția de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea, cu peste 570 de ore de zbor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4321 secunde