Monumentul "Colectiv" / Lucrări sistate, șefi din primărie suspendați

162
1
Monumentul

Articole recomandate

Proiectul ridicării unui monument în memoria victimelor de la tragedia din Club Colectiv în Parcul Lumea Copiilor a fost suspendat de primarul interimar al Sectorului 4, Daniel Băluță. Monumentul care urma să fie ridicat în zona grătarelor din parcul amintit a ajuns fără licitație, prin atribuire directă, la firma unui politician din partidul lui Piedone, UNPR. În primărie a fost declanșată o anchetă.


Direcția Parcuri a Sectorului 4 a încredințat prin atribuire directă un contract de peste 70.000 de euro unei firme controlate de un UNPR-ist din județul Călărași, informează România TV. Această societate urma să amenajeze un monument dedicat victimelor incendiului din Club Colectiv, produs pe 30 noiembrie 2015, la un concert a trupei Goodbye to Gravity, și în urma căruia au murit 64 de persoane.

Șefii Direcției Parcuri Sector 4 au fost suspendați.

"În urma știrilor apărute în presă și pe rețelele de socializare, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a decis sistarea lucrărilor de amenajare peisagistică din Parcul Lumea Copiilor și suspendarea de îndată a conducerii Direcției Administrare Parcuri și Zone de Agrement Sector 4, care s-a ocupat de acest proiect. De asemenea, Primarul Daniel Bălută a decis trimiterea Corpului de Control la Direcția Administrare Parcuri și Zone de Agrement Sector 4 pentru verificări", se arată într-un comunicat al Primăriei sectorului 4.

Decizia vine la 10 zile după începerea lucrărilor la memorialul Colectiv. Atât faptul că acesta urma să fie amplasat în apropierea locurilor pentru grătar, cât și modul în care a fost atribuit contractul, au fost criticate în presă și pe rețelele de socializare, scrie digi24.ro



Comentează știrea

Anton Pann
1 aprilie 2016
Colectiv

Cred k ar fi bine sa ii numim si eroi nationali k i-au dat guvernul lui Iohanis!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2413 secunde