Nava "Ștefan cel Mare" a plecat în misiune

154
1
Nava

Articole de la același autor

Timp de trei luni nava maritimă de patrulare și intervenție "Ștefan cel Mare" din cadrul Gărzii de Coastă va participa la Operațiunea Comună "EPN TRITON 2015/TRITON 2016", organizată de Agenția Europeană FRONTEX. 


"Operațiunea se va desfășura în Marea Mediterană, timp de 3 luni, navă maritimă de patrulare și intervenție - tip OPV și echipajul aflat la bord, format din 21 de polițiști de frontieră, urmând să execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de căutare și salvare, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune. 


De asemenea, în cadrul aceleiași operațiuni comune, Poliția de Frontieră va detașa, în cadrul Centrului Internațional de Coordonare – I.C.C. din Roma, doi ofițeri de legătură, care vor menține permanent legătura între nava maritimă detașată de P.F.R. pe teritoriul Italiei și Centrul Operațional de Coordonare al I.G.P.F, precum și între nava maritimă și reprezentanții Sectorului Operațiuni Maritime din cadrul Agenției FRONTEX.


Se va avea în vedere întreprinderea de măsuri comune pe linia contracarării fenomenului migraționist la frontierele maritime ale spațiului comunitar, creșterea operativității schimbului de date și informații între autoritățile de aplicare a legii din aceste țări, precum și un schimb eficient de experiență între polițiștii de frontieră europeni.


Obiectivul principal al Operațiunii Comune "TRITON 2015/ TRITON 2016" este acela de a contracara fenomenul de migrație ilegală la frontiera externă a Uniunii Europene", se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul general al Poliției de Frontieră.


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3034 secunde