Nava ucraineană Zirkovy, prădată de romii din Cumpăna cu acordul echipajului?!

609
Nava ucraineană Zirkovy, prădată de romii din Cumpăna cu acordul echipajului?! - cfdb955d06948cdc985baddeb9909535.jpg
Polițiștii de la Transporturi au reușit identificarea a nouă persoane din cele aproximativ 15 care sunt suspectate că au dat atacul, săptămâna trecută, la o navă ucraineană pentru a fura fier vechi. Doar șapte dintre ele au fost găsite la domicilii și aduse, ieri dimineață, la sediul Poliției Transporturi, în vederea amprentării și audierii.
Este vorba de Mihai Chirilă, de 23 de ani, Adrian Țurcanu, de 35 de ani, Ali Domatel, de 24 de ani, Gheorghe Sandu, de 22 de ani, Nicu Frățilă, de 37 de ani, Gheor-ghiță Ionuț Frățilă, de 34 de ani, și Adi Gheorghe, de 20 de ani, toți din Cumpăna.
Indivizii au fost identificați în urma vizionării înregistrărilor camerelor video amplasate în zona ecluzei de la Agigea, locul în care barja ucraineană Zirkovy a fost atacată.
Numai că anchetatorii au aflat de la o parte dintre indivizii suspectați (cei care au și recunoscut comiterea faptei) că "atacul" asupra navei ar fi avut loc după ce, în prealabil, membrii echipajului ar fi fost "cumpărați" cu câte 50 de lei sau alte sume de bani. Numai că pe măsură ce numărul de persoane rome care veneau și descărcau fier vechi se mărea echipajul a intrat în panică, a sunat la 112 și a anunțat Poliția, spunând că a fost atacat.
O parte dintre persoanele care au ieșit, ieri, de la audieri, ne-au declarat că ele nu au fost la furat, că se face o confuzie, sau, în cazul altora, că doar treceau prin zonă și de aceea apar pe camerele de filmat.
Acum, anchetatorii trebuie să verifice dacă varianta suspecților este reală, respectiv ar trebui să se dea de urma echipajului ucrainean care a făcut sesizarea și să se verifice dacă persoanele rome au intrat pe barjă cu acordul acestuia.
Amintim că, la data de 23 septembrie, nava ucraineană Zirkovy, încărcată cu fier vechi și cereale, a fost luată cu asalt de mai multe persoane de etnie romă din Cumpăna venite la furat.
Totul s-a petrecut în momentul în care nava a acostat la Agigea, urmând să traverseze apoi ecluza pentru a ajunge în portul Constanța.
Echipajul ucrainean a fost luat prin surpindere în momentul în care 10 - 15 persoane de etnie romă au coborât din mai multe autoturisme și au dat buzna la navă, începând să fure fier vechi și să încarce mașinile la refuz.
Speriați de moarte, membrii echipajului s-au baricadat în cabine și au sunat disperați la Poliție, cerând ajutor; cel puțin așa au spus ei, săptămâna trecută, când au fost nevoiți să ceară ajutorul Poliției.
Văzând că polițiștii vin la fața locului, suspecții s-au urcat în mașini și au fugit, abandonând fierul vechi furat, aproximativ o tonă și jumătate.
Cercetările sunt continuate de polițiști în vederea stabilirii situației de fapt și a identificării tuturor vinovaților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4211 secunde