Nave militare românești, în misiuni internaționale în Marea Neagră și Marea Ionică

494

Articole de la același autor

Două nave ale Forțelor Navale Române au participat, recent, la misiuni internaționale. Fregata „Regina Maria” s-a întors în portul militar Constanța, la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a încheiat participarea la misiunile Grupării Navale Permanente a Alianței Nord-Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritim Group 2), în apele internaționale ale Mării Negre.

Nava, cu un elicopter Puma Naval și un detașament de scafandri de luptă la bord, a executat, în perioada 11 martie – 1 aprilie, misiuni de supraveghere navală, aeriană și antisubmarin, exerciții de interdicție maritimă și evacuare medicală, împreună cu alte patru nave de luptă NATO din Bulgaria, Grecia, Spania și Turcia.



Totodată, nava militară hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a participat în perioada, 27 martie – 4 aprilie, la exercițiul multinațional de luptă contra minelor „Ariadne 21”, organizat de Forțele Navale Elene, în Marea Ionică și Golful Patras. Acțiunile desfășurate pe mare au cuprins cercetări hidrografice, în conformitate cu procedurile Alianței, precum și exerciții comune de căutare și salvare, reaprovizionare, remorcaj, vitalitate, apărare apropiată, manevre tactice, exerciții complexe de comunicații și manevre de trecere printr-un canal dragat.



Scopul participării marinarilor militari români la această misiune internațională, alături de partenerii din Bulgaria, Franța, Grecia, Italia, Spania și Turcia, a constat în perfecționarea nivelului de instruire al echipajului în acțiunile de luptă contra minelor marine, pentru creșterea gradului de interoperabilitate al forțelor NATO specializate în acest domeniu.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4968 secunde