Nelu Tătaru, la Constanța: "Vom avea o perioadă de dinți de fierăstrău"

415
Nelu Tătaru, la Constanța:

Articole recomandate

Numărul cazurilor de COVID-19 este în continuare mare în România, iar veștile sunt proaste cam în întreaga lume. Directorul OMS a spus chiar că speră ca pandemia să se termine în doi ani, ceea ce înseamnă va trebui să învățăm să trăim cu acest virus.


Aflat la Constanța, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că țara noastră se află pe o direcție de stabilizare a evoluției epidemiei de COVID-19, dar că trebuie făcute eforturi de respectare a regulilor pentru a ajunge pe o pantă descendentă.


'Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinți de fierăstrău. Vedeți - 1.189 de cazuri la aproape 23 de mii de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive, fiindcă vom avea și un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem și săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm și noi această perioadă, dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă', a spus Tătaru.


Ministrul a atras atenția că trebuie respectate regulile sanitare comunitare pentru a stopa infectarea.


'Putem adapta numărul de paturi, putem adapta ca și dotare, dar nu vă lăsați în baza spitalelor, aș prefera ca toată lumea să respecte aceste reguli', a mai spus ministrul.


Întrebat cum vor funcționa restaurantele în sezonul rece, ministrul Sănătății a reiterat faptul că spațiile interioare cu mese ale unităților de alimentație publică pot fi deschise dacă timp de două săptămâni va scădea numărul cazurilor.


'Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă și să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli. Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puțin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta' - a precizat Nelu Tătaru, conform Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2764 secunde