De la 22 de ani de închisoare

Nevinovat pentru viol și crimă

998
Nevinovat pentru viol și crimă - c5fe4e81780cbe804ff1b77889e5688f.jpg
Un bărbat judecat pentru că, împreună cu un complice, ar fi violat și omorât o bătrână din cartierul constănțean Palazu Mare și care a fost condamnat de instanța Tribunalului Constanța la pedeapsa de 22 de ani de închisoare a fost achitat, ieri, de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța pe considerentul că fapta nu ar fi fost comisă de el. Este vorba de Viorel Carapcea, de 46 de ani. Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Alături de Viorel Carapcea este judecat și Mugur Pleșca, de 18 ani, care a fost condamnat de Tribunalul Constanța la 19 ani de detenție, și în cazul căruia magistrații Curții de Apel au menținut, ieri, pedeapsa aplicată.
Procurorii i-au trimis pe cei doi în judecată pentru o faptă comisă în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 2009. Ei spun că Mugur Pleșca și Viorel Carapcea s-au îmbătat în camera dintr-o casă unde stăteau cu chirie. Când și-au dat seama că nu mai au cu ce lua băutură, ei s-au dus peste una dintre vecinele care tocmai primise pensia, pentru a face rost de bani. Așa au ajuns la locuința Mariei Aanei, de 59 de ani. Cei doi știau că ea locuiește singură de patru ani de zile, de când îi decedase soțul, așa că nu și-au făcut prea multe probleme că vor fi prinși de cineva.
Femeia a început să țipe când s-a trezit în casă cu cei doi bărbați. Fără să stea pe gânduri, indivizii au apucat-o fiecare de câte o mână și au trântit-o pe podea. Mai mult, procurorii povestesc că Viorel Carapcea a fost cel care a dezbrăcat-o cu forța și a violat-o. În tot acest timp, Mugur Pleșca căuta bani prin casă. După aceea a întreținut și el raport sexual cu femeia, moment în care ea le-a spus că i-a recunoscut și o să-i reclame. Drept urmare, Pleșca a luat un cuțit și a început să o lovească cu sălbăticie. În total 11 lovituri de cuțit, după cum au stabilit medicii legiști, în urma efectuării necropsiei. Când au văzut că nu mai mișcă, cei doi au fugit, uitând arma crimei la fața locului. Potrivit anchetatorilor, în timpul audierilor, cei doi au recunoscut faptele, însă au dat vina pe faptul că erau beți și nu știau ce fac.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2052 secunde