Niciun accident mortal ieri, în România

168
Niciun accident mortal ieri, în România - accidentvalultraian3-1358243528.jpg
Ieri, pe șoselele din țară, nicio persoană nu și-a pierdut viața în accidentele de circulație. A fost a doua zi din an când nu s-au produs accidente rutiere soldate cu pierderi de vieți omenești. Poliția Română recomandă conducătorilor auto respectarea regulilor de circulație. 

Polițiștii rutieri, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Romane, continuă activitățile preventive pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, la data de 14 ianuarie a.c., datorită prezenței active a polițiștilor în stradă, a scăzut numărul accidentelor, față de aceeași zi a anului trecut. S-au produs 12 accidente rutiere, cu 7 mai puține ca în 2012, soldate cu rănirea gravă a 13 persoane, cu 8 mai puține, și, ceea ce este mai important, nicio persoană nu și-a pierdut viața.

Până în prezent, de la începutul anului 2013 s-au înregistrat două zile fără accidente mortale.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, polițiștii rutieri reiau recomandările adresate conducătorilor auto și îi sfătuiesc să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță corespunzătoare față de autovehiculul din față și să sporească atenția atunci când carosabilul este umed sau acoperit cu zăpadă, iar vizibilitatea este redusă.

Trebuie ținut cont și de faptul că, în astfel de situații, pietonii tind să nu respecte regulile de circulație, iar distanța de frânare crește considerabil. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 14 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Accident rutier la Constanța
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Stire din Eveniment : Accidente rutiere dezastruoase
Pagina a fost generata in 0.4245 secunde