Niciun emigrant sirian nu trece de nava vedetă a Gărzii de Coastă!

79
Niciun emigrant sirian nu trece de nava vedetă a Gărzii de Coastă! - emigrantisirienigarda-1380446818.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră de pe nava "Ștefan cel Mare", care se află în misiune în Italia, în cadrul Operațiunii Maritime Comune AENEAS 2013, coordonată de Agenția FRONTEX, au depistat alți 181 emigranți sirieni, din care 71 erau copii, aflați pe un pescador de mici dimensiuni, în apele teritoriale italiene. 

În urma cercetărilor făcute în acest caz, autoritățile italiene au depistat și 10 facilitatori (călăuze) egipteni.

În data de 25 septembrie, nava Poliției de Frontieră Române "Ștefan cel Mare", aflată în misiune de patrulare, a detectat și interceptat un pescador de mici dimensiuni, aflat în apele teritoriale italiene, la bordul căruia se aflau foarte multe persoane.

O ambarcațiune rapidă de la bordul MAI 1105 a fost trimisă pentru a identifica nava, ocazie cu care polițiștii de frontieră au constatat că este un pescador din lemn, fără pavilion, supraîncărcat cu emigranți și care se deplasa către coasta italiană, cu viteză redusă.

Polițiștii de frontieră români au informat Centrul Internațional de Coordonare al Operațiunii Frontex care a trimis două ambarcațiuni de salvare, pentru a transfera emigranții și ai aduce la mal și a dispus ca MAI 1105 să monitorizeze ambarcațiunea cu emigranți.

În urma transferului emigranților pe ambarcațiunile Gărzii de Coastă Italiene, s-a stabilit că aceștia sunt 78 de bărbați, 32 femei și 71de minori, care au declarat că sunt sirieni și că intenționau să ajungă în Spațiul Schengen.

La finalizarea acțiunii de salvare, nava Ștefan cel Mare MAI 1105 și-a reluat misiunea în cadrul operațiunii Frontex.

În urma investigațiilor demarate în acest caz de procurorul districtului Syracusa, au fost descoperiți și arestați zece facilitatori egipteni.

Reamintim că, în lunile august și septembrie 2013, polițiștii de frontieră de pe nava românească au mai depistat și salvat 784 de emigranți sirieni, aflați pe cinci ambarcațiuni supraaglomerate și în derivă. Până în prezent, polițiștii de frontieră români au depistat aproape o mie de emigranți sirieni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4887 secunde