Nicușor Constantinescu, 15 ani de pușcărie. Iată motivația magistraților

1070
3
Nicușor Constantinescu, 15 ani de pușcărie. Iată motivația magistraților - deceaprimit-1476629561.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, s-a folosit de funcția și de banii instituției pentru a-și promova imaginea în campanii electorale. Interesul personal era pe primul plan, iar problemele de sănătate invocate au fost mereu un pretext pentru a tergiversa procesul. Pentru asta, a primit 15 ani de închisoare în dosarul perdelelor forestiere, spun magistrații în motivare. Decizia nu este definitivă.

În dosarul în care a primit o pedeapsă de 15 ani de închisoare, Nicușor Constantinescu a fost judecat pentru șase acuzații de abuz în serviciu. Toate sunt legate de atribuirea unor contracte finanțate de la bugetul Consiliului Județean Constanța.

"În concepția inculpatului Constantinescu, proiectele finanțate de Consiliul Județean au constituit doar un pretext pentru deturnarea unei părți importante a bugetului județului. În același timp, popularizarea la nivelul tuturor localităților a acestor programe a servit, într-o măsură semnificativă, și promovării electorale a inculpatului Constantinescu", se arată în motivarea Curții de Apel București.

Instanța a validat prejudiciul calculat de procurorii DNA la aproximativ 30 de milioane de lei.

"Se conturează o anumită atitudine constantă a inculpatului nu numai față de bugetul instituției pe care o conducea prin prisma funcției sale, dar și față de interesele comunității pe care era chemat să o susțină, atitudine ce poate fi caracterizată ca fiind îndreptată exclusiv spre atingerea scopurilor personale, într-o vădită indiferență față de responsabilitățile ce îi reveneau în virtutea funcției sale", scriu judecătorii Curții de Apel Bucu-rești.

Mai mult, instanța de judecată a considerat că starea de sănătate a lui Nicușor Constantinescu nu este un argument pentru o pedeapsă mai mică. Judecătorii Curții de Apel arată că atitudinea din timpul procesului denotă că fostul lider local s-a folosit de problemele medicale pentru a tergiversa procesul. "M-a externat DNA-ul din spital", se plângea, în această vară, fostul șef al CJ Constanța, amintește digi24.ro.

Decizia de condamnare la 15 ani de închisoare nu este definitivă. Nicușor Constantinescu a contestat-o, iar procesul se va relua, luna viitoare, la curtea supremă.

Comentează știrea

costica
17 octombrie 2016
opinie

Câștiguri motivante pentru toți!euro din prima luna Preferi să suporți șefii?Fii un învingător!Informația este putere! Bani repede, ușor și comod!Pachet complet pentru câștiguri online! info la: pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN COSTICATIO.BetterThanYouTub

popescu ion
17 octombrie 2016
comentariu

Dulce ca mierea e puscaria patriei!...La multi ani Nae!

Papu
17 octombrie 2016
La bulău

Porcu ăsta fonfăit se dă bolnav să-i mai reducă judecătorii din pedeapsă. Când a furat nu era bolnăvior ?! Ce tupeu porcesc are individul. Pe cine vrea el să prostească ?. Până acum și-a bătut joc de justiție cum a vrut. A inventat fel de fel de boli, s-a internat fictiv, iar el organiza chiulabale cu alți borfași din gașcă. A jefuit și distrus un județ. Merită cel puțin 20 de ani după zăbrele fără dreptul de eliberare condiționată.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.38 secunde