Noi camere video pe șosele, pentru depistarea șoferilor fără rovinietă

337

Articole de la același autor

Noi camere de monitorizare video au fost montate pe dru-murile naționale și autostrăzile din România și au intrat în funcțiune în noaptea de duminică spre luni, 27 spre 28 octombrie, ora 00,00. 


Este vorba despre 18 camere video, care vor detecta autovehiculele care circulă fără rovinietă, au anunțat repre-zentanții Companiei Naționale de Drumuri Naționale și Autostrăzi. Până de curând, în rețeaua rutieră națională se aflau în funcțiune 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile).


"Prin adăugarea celor 18, vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. În perioada următoare, până în toamna anului 2014, vor mai fi instalate încă 45 de camere, ceea ce înseamnă creșterea și întărirea sistemului de supraveghere cu aproape 100%. În urma amplasării celor 24 de camere, în anul 2010, s-a simțit o creștere sensibilă a veniturilor din taxa de rovinietă. Instalarea celor 63 de noi camere va duce la o creștere considerabilă a veniturilor rezultate din această taxă. Numărul mai mare de puncte de control generează creșterea gradului de plăți voluntare a rovinietei cu un procent de minim 25%", au adăugat reprezentanții companiei. 


Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de șoferi, iar pe timpul nopții, sistemele de supra-veghere vor detecta plăcuțele mașinilor și în infraroșu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5912 secunde