Noi măsuri pentru protecția cetățenilor, în contextul războiului din Ucraina, inclusiv în Constanța

300
Noi măsuri pentru protecția cetățenilor, în contextul războiului din Ucraina, inclusiv în Constanța - x-granita-ucraina-masuri-1694517829.jpg

Articole de la același autor

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a convocat, luni, o videoconferinţă cu reprezentanţii comitetelor pentru situaţii de urgenţă şi ai autorităţilor locale din judeţele Tulcea, Galaţi, Constanţa şi Brăila, pentru a verifica stadiul aplicării măsurilor privind protecţia cetăţenilor din judeţele aflate în apropierea graniţei cu Ucraina. Concret, este vorba despre stadiul de implementare a Hotărârii CNSU nr.31 din data de 7 septembrie.

„Discuțiile purtate au vizat stadiul punerii în practică a aspectelor legate de protecția cetățenilor din județele aflate în proximitatea granițelor cu Ucraina, acțiuni de informare corectă și continuă, menite să diminueze riscurile la care sunt expuși aceștia, ținând cont de evenimentele recente înregistrate. Astfel, în această perioadă, deși riscurile sunt reduse, acțiunile pompierilor de informare a cetățenilor din zonele vizate s-au realizat cu celeritate, asigurând totodată populația de implicare și disponibilitate totală în vederea protejării vieții și a bunurilor acestora”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.

Potrivit hotărârii respective, în județele respective, comitetele pentru situații de urgență trebuie să dispună măsuri pentru informarea populației, să identifice spații ce pot fi utilizate pentru adăpostire și să asigure permanența la sediile autorităților publice locale pentru acționarea, la nevoie, a mijloacelor de alarmare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3091 secunde