NOUL COD PENAL. PESTE 100 de DEȚINUȚI au fost ELIBERAȚI

334
NOUL COD PENAL. PESTE 100 de DEȚINUȚI au fost ELIBERAȚI - 27augustprotocolpenitenciarepaci-1391334861.jpg

Articole recomandate

S-a dat startul eliberărilor din penitenciare! Peste 100 de deținuți au ieșit din închisoare în prima zi de la intrarea în vigoare a noului Cod Penal. Alți aproape 200 de minori vor fi mutați din pușcării în centre de detenție. Astfel de cereri de eliberare vor fi înaintate de deținuți din întreaga țară. Sâmbătă, ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a făcut vizite neașteptate reprezentanților de la instanțele bucureștene.


Primul care s-a bucurat de intrarea în vigoare a noului Cod Penal a fost un minor pentru care instanta a decis sa fie scos din penitenciar si sa i se aplice o pedeapsa ceva mai blanda, mai exact o masura educativa.


Zeci de alte cereri ale deținuților au ajuns pe masa unui judecător de cameră preliminară, încă de dimineață. Până luni, susține judecătorul Cristi Danileț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, 200 de persoane ar putea părăsi detenția. 


"De o lună de zile colegii mei lucrează în niste comisii speciale la nivelul penitenciarelor pentru a vedea câte persoane vor beneficia de legea nouă mai favorabilă, cifrele noastre au ajuns la numarul de maxim 200. Este vorba despre infractorii în general de drept comun, care au executat o parte din pedeapsă și noua lege le este mai favorabilă", a spus Danileț.


Cifrele comunicate oficial de Administrația Penitenciarelor arată o altă situație. 


În jur de 400 de deținuți ar putea părăsi închisorile din țara noastră odată cu intrarea în vigoare a Codului penal. La această concluzie au ajuns comisiile care s-au format la nivelul penitenciarelor după ce au analizat aproximativ 31 de mii de dosare.


Încă de anul trecut, din 30 octombrie, la toate penitenciarele din țară s-au format comisii mixte, din care fac parte judecători, procurori și personal administrativ. Ele au evaluat situația tuturor persoanelor aflate în penitenciar pentru a vedea care ar putea beneficia de noile reglementări penale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 13 Ianuarie 2014
Stire din Eveniment : Noul Cod penal, amânat?
Pagina a fost generata in 1.9488 secunde