Cine sunt deputații constănțeni care și-au votat super-imunitatea

1337
7
Cine sunt deputații constănțeni care și-au votat super-imunitatea - ceparlamentariauvotat-1386957240.jpg

Articole de la același autor

Județul Constanța este reprezentat în Camera Deputaților de 14 deputați. Dintre aceștia, 10 au votat "pentru" modificările aduse la Codul Penal, în timp ce, doi au fost împotrivă, unul nu a dorit să voteze deloc deși era prezent iar unul a absentat de la ședință.

Astfel, conform votului electronic afișat de Camera Deputaților au votat pentru aceste modificări parlamentarii constănțeni Radu Babuș (PSD), Andrei Răzvan Condurățeanu (PP-DD dar plecat recent la UNPR), Mircea Titus Dobre (PSD), Gheorghe Dragomir (PNL), Cristina Dumitrache (PSD), Mihai Lupu (PNL), Victor Manea (PNL), Eduard Martin (PSD), Manuela Mitrea (PSD) și Mihai Tararache (independent). În schimb, Florin Gheorghe (PDL) și Dănuț Culețu (FC) au votat îm-potriva acestor modificări. Deși prezent la lucrări, deputatul Remus Cernea a refuzat să voteze. Dintre parlamentarii constănțeni, de la ședință a lipsit deputatul Mădălin Voicu (PSD).

Reamintim că, în urma voturilor pentru modificările aduse Codului Penal, parlamentarii și președintele țării nu vor mai putea fi anchetați pentru conflict de interese, definit în Codul Penal drept faptă a funcționarului public, după ce au fost scoși din această categorie, printr-un proiect de lege adoptat, zilele trecute, de Parlament.

Prin această decizie, președin-tele și parlamentarii ies și de sub incidența articolului 253 indice 1 din Codul penal, privind conflictul de interese, definit drept "fapta funcțio-narului public care, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, îndeplinește un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pen-tru sine, soțul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură".

Camera Deputaților este forul decizional la acest proiect. Cu toate acestea, legea nu a intrat încă în vigoare deoarece, vineri, Înalta Curte de Casație și Justiție și Partidul Democrat Liberal au atacat la Curtea Constituțională modifică-rile aduse Codului Penal. Primul termen a fost fixat la data de 15 ianuarie.

La ședința Secțiilor Unite au participat 92 din cei 111 judecători de la instanța supremă. Criticile judecătorilor vizează modificarea legislativă care nu mai consideră parlamentarii funcționari publici și dezincriminarea conflictului de interese în cazul politicienilor. În ceea ce privește sesizările PDL, acestea vizează articolul prin care parlamentarii PSD și PNL s-au sustras conflictului de interese. A doua sesizare face referire la modificările operate articolului 147 din Codul Penal prin care parlamen-tarii USL s-au scos din sfera de definiție a funcționarilor publici.

Dacă modificările vor fi declarate neconstituționale, legile vor fi retrimise la Parlament. Dacă nu, vor ajunge la Traian Băsescu, care a anunțat deja că va cere reexa-minarea.

Comentează știrea

unu'
14 decembrie 2013
retineti ....

astia 10 de au votat pt ,plus tiganul madalin ,care a initiat proiectul de gratierea puscariasilor, NU mai trebuie votati niciodata ! treziti-va romanilor !

V. Tismaneanu-EVZ.ro
14 decembrie 2013
Puci permanent în Român

"Lev Troțki a preaslăvit revoluția permanentă. Principala competență a coaliției majoritare din România este puciul permanent. Mai precis, ea duce un război insidios și pervers împotriva democrației acestei țări. Pe 10 decembrie, Parlamentul controlat de stânga politică a votat modificări esențiale la Codul Penal. Parlamentarii și alți oficiali ar trebui să se bucure astfel de ceea ce poate fi numit super-imunitate, adică impunitate. Cu alte cuvinte, vor fi în situația de-a face potlogării oricât de mari fără vreo consecință penală......Partidul socialist (care se auto-intitulează social-democrat), al cărui președinte onorific este fostul aparatcic comunist Ion Iliescu (succesorul lui Nicolae Ceaușescu și principalul uzurpator al sângeroasei revoluții din decembrie 1989), nutrește un profund dispreț la adresa domniei legii, responsabilității și transparenței. Octogenarul Iliescu rămâne atașat pasiunilor sale bolșevice care i-au marcat tinerețea stalinistă.....Uniunea social-liberală a câștigat alegerile parlamentare în decembrie 2012 și s-a bucurat de o majoritate confortabilă care i-a permis să-și consolideze înstăpânirea asupra resurselor economice. Apoi a bombardat țara cu ordonanțe de urgență. Orice critică la adresa echipei de guvernare este imediat catalogată ca "antipatriotică". Atât Ponta, cât și principalul său aliat, liderul Partidului Liberal și președintele Senatului, Crin Antonescu, au contrbuit decisiv la ceea ce identific a fi un proces alarmant de de-democratizare. Opoziția este din nefericire divizată și demoralizată....Este greu de precizat când și dacă românii vor ieși masiv în stradă precum vecinii lor bulgari și ucrainieni. Dar este cu toate acestea foarte clar că, mai devreme sau mai târziu, această stare de lucruri va conduce la o explozie de furie. Coaliția de stânga este percepută pe scară largă drept o alianță a escrocilor, hoților și gangsterilor politici. Super-imunitatea înseamnă în acest caz super-fărădelege."

Papu
15 decembrie 2013
Împăratul Japoniei

Nici Împăratul Japoniei nu are asemenea imunitate cum își doresc papagalii parlamentari. Balaurul Mădălin Voicu plus cei 9 papagali au fost votați și trimiși în parlament de boșorogii din Constanța care se gândesc numai la pachetul cu alimente dat din banii noștrii de drogatul mazăre. Pe ei nu-i interesează Constituția sau legile ticluite de scârbele de parlamentari pentru că sunt de-o prostie crasă. Nu le-ar mai murii mulți înainte !!! Huooooooooo boșorogilor analfabeți .

chia asa...
15 decembrie 2013
asta e justitie ?

imi pare normal ca lupu sa-si voteze imunitatea ...pana cand oare le vom suporta trufia ,aroganta,hotia si mai ales incompetenta ...

mario
15 decembrie 2013
de cacat

o sa ajungem an strada cat de curand ,uitativa la viata ce o avem.Munca nu avem ,salarii mici ,taxe inopinante,sanatatea si min. Muncii ne pacalesc,legile le fac dupa bunul plac...Nu am din ce traii

coco
15 decembrie 2013
La alegeri,

Sa participe doar persoanele active , cele care muncesc sau sunt in cautare de munca, cei care au un viitor in fata ! Sa vedem atunci ce draq o sa promita politrucii astia!

Răspuns la: Împăratul Japoniei
Adăugat de : Papu, 15 decembrie 2013
Nici Împăratul Japoniei nu are asemenea imunitate cum își doresc papagalii parlamentari. Balaurul Mădălin Voicu plus cei 9 papagali au fost...
Părerologul de Constanța.
15 decembrie 2013
Părerea mea...

...este că împricinații parlamentari care și-au votat superimunitatea își vor vota,cât de curând ,pentru toți cei care vor intra sub incidența legii penale și pedeapsa închisorii pe viață pentru faptele de care ,acum, lumea spune că ei ar "fugi" de ele...Adică,în prea plinul lor de devotament pentru poporul pe care îl reprezintă,vor fi de acord să plătească pe viață cu închisoarea și confiscarea averilor,nicidecum cu vreo câțiva ani de închisoare precum bombonel & comp....părerea mea...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3417 secunde