SANCȚIUNI mai mici pentru șoferi. ÎNCHISOAREA, înlocuită cu AMENDĂ PENALĂ

225
1
SANCȚIUNI mai mici pentru șoferi. ÎNCHISOAREA, înlocuită cu AMENDĂ PENALĂ - amenzisoferi-1391348853.jpg

Articole recomandate

Persoanele descoperite că au urcat băute la volan trebuie să fie duse de urgență la spital pentru a li se recolta probe de sânge. Noile reglementări spun clar că numai opinia avizată a medicilor va conta în fața instanței de judecată. Aparatul etilotest poate fi folosit doar pentru șoferii găsiți cu o alcoolemie sub 0,80g/l. Mai mult, pentru o astfel de abatere gravă șoferii pot să scape doar cu o amendă.


Articolele din CODUL PENAL referitoare la circulația pe drumurile publice aduc multe schimbări pentru șoferii care comit infracțiuni la volan. Noua lege spune că alcoolemia luată în calcul într-un dosar penal va fi doar aceea stabilită după recoltarea probelor biologice.


În plus, noua lege prevede o pedeapsă de la unu la cinci ani pentru șoferii care au o alcoolemie în sânge de 0,8 grame la mie, dar noutatea este că judecătorul poate dispune și doar o amendă penală.


Șoferii care produc accidente cu victime pot scăpa și cu basma curată. NOUL COD spune că încadrarea pentru infracținea de vătămare corporală se face doar dacă victima a stat peste 90 de zile în spital și nu 10 zece zile, ca până acum. Valul de schimbări pentru șoferi nu se oprește aici. Pe masa senatorilor juriști stă de câteva luni proiectul de modificare a CODULUI RUTIER, care ar putea aduce amenzi mai mari.


Pedepsele mai blânde din NOUL COD PENAL pentru anumite infracțiuni îngroapă dosarele unor nume sonore. Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, greii din fotbalul românesc sau fostul boss de la CFR Mihai Necolaiciuc vor încheia socotelile cu legea. Este abia începutul pentru că, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, instanțele din Capitală au fost asaltate de cereri de eliberare condiționată trimise de deținuți.


Comentează știrea

noni
2 februarie 2014
multumesc USL

Acum se vede pofta ce au poftit. Dumne..zeii mamii voastre de nenorociti, cancer al tarii ce sunteti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4789 secunde