Noul Cod Penal va fi "ajustat" puțin

296
1
Noul Cod Penal va fi

Articole de la același autor

Guvernul va aproba mici ajustări la Codul de procedură penală, care vor clarifica și problema interceptărilor, a anunțat, vineri, premierul Victor Ponta. Ajustările vor fi făcute pe baza unei centralizări care va fi prezentată pe pagina web a Ministerului Justiției.
Premierul a adăugat că respec-tivele clarificări ar permite începerea urmăririi penale "față de fapte și nu față de persoane", cum au cerut procurorii. Ponta a precizat totodată că, la începutul săptămânii viitoare, în Parlament va fi aprobată o lege de abrogare a articolului 278 din noul Cod penal care poate îngrădi libertatea și activitatea mass-media.
"La problema interceptărilor, lucrurile stau în felul următor: mandatele de ascultare pe siguranță națională nu s-au modificat în niciun fel, Legea 51/1991 le pre-vede în continuare. În al doilea rând, în baza codurilor actuale, care intră în vigoare sâmbătă, există și s-a introdus acea prevedere de a se face interceptările după ce se începe urmărirea penală, adică exact cum a dispus Curtea Consti-tuțională printr-o decizie din 2009. În măsura în care există o propune-re pe care eu o consider de natură să rezolve interpretarea diferită, ca să se poată începe urmărirea penală față de fapte și nu față de persoane, atunci toate lucrurile se rezolvă (...) Este o interpretare pe care unii specialiști spun că se pot face în continuare interceptări, alții spun că nu și atunci, prin textul pe care l-a propus CSM, cred că nu va mai exista nicio diferență de interpretare", a spus Ponta.


Comentează știrea

ath
1 februarie 2014
Amintiri despre viitor

Am aruncat o privire sumara pe pagina de contact a editiei electronice Cuget Liber.Toti jurnalistii sunt tineri si frumosi.Au o viata in fata lor.O spun asta fara nici cea mai mica urma de ironie.Indraznesc sa vorbesc pentru ca sunt putin mai batranel. Pacat ca nu invatam nimic din istorie.Daca nu vom lua masuri la timp,acesti tineri vor repeta aproape la indigou viata parintilor lor.Romania se afla in plin proces de rebolsevizare.Partidul unic cu apucaturi staliniste a venit deja la putere.Riscam sa repetam istoria anilor 1946-1990.Romania a luat-o pe drumul democratiei rusesti.Nici nu va dati sema ce se intampla cu noi.Comentariul ironic la adresa jurnalistilor,de abia acum incepe.Am in fata mea,"Programul redactiei CUGETUL PSD pentru ziua de MIERCURI-01-FEBRUARIE 2040": ORA 07.00-Adunarea in Piata Radu Mazare(fosta Piata Ovidiu). ORA 07.00-07.30-Se striga prezenta.Prezenta obligatorie.Pentru absenti nu exista scuze.Raspunde redactorul sef. ORA 07.30-08.00-Imbarcarea in autobuze si deplasarea in formatie pe stadionul Elena Francu(fost Stadion Farul).Raspunde prsedintele Regionalei de Partid Constanta.Autobuzele sunt inchiriate de C.J.Constanta. ORA 08.00-12.00-Repetitie cu fanioane colorate,trandafiri,cercuri,pocnitori, artificii,confete,hartie creponata. Se striga in cor Uraa..Uraa..Uraa.!.Fanfara armatei este prezenta pe stadion.Raspunde Regionala de Partid Constanta. ORA 12.00-13.00-Pauza de masa. ORA 13.00-15.00-Defilare pe stadion in pas cadentat. ORA 15.00-15.30-Deplasare la sediul redactiei "Cugetul PSD" Raspunde redactorul sef. ORA 15.30-18.00-Training.Se discuta despre articolele omagiale,care vor fi publicate in editia de a doua zi.Raspunde redactorul sef si un instructor numit de C.J.Constanta. ORA 18.00-18.30-Deplasarea in formatie la domiciliu.Muzica patriotica si revolutionara la radio-TV local. ORA 22.00-Se desface canapeaua,stingerea. Spectacolul Omagial va avea loc in data de Duminica 03-Iunie- 2040 si se va numi "Mazare 10 mandate de primar,Mazare la multi ani !" La spectacol vor participa ca invitati de onoare,Victor Ponta,presedintele Romaniei aflat la al-6-lea mandat si Marean Vanghelie ministrul culturii.Nu ma credeti ? Pastrand proportiile dezastrului,nici Churchill nu a crezut de ce este in stare Hitler pana nu a vazut "dronele" deasupra Londrei.Daca nu ma credeti,ascultati aici ca sa vedeti ce are in cap un tovaras de la Judeteana de Partid Braila: ( http://www.youtube.com/watch?v=jEQNdrBWWII#t=276 ) Urmariti inregistrarea. Aveti dovada vie.Ce va trebuie mai mult ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5718 secunde