Noul șef al Poliției Constanța: "Nu sunt susținut politic!"

1173
1
Noul șef al Poliției Constanța:

Articole de la același autor

La o săptămână de când a fost împuternicit la șefia Poliției Constanța, comisarul șef Bogdan Despescu a vorbit despre ce a găsit în structura polițienească de la malul mării: un număr mare de dosare penale, dar și polițiști bine pregătiți. 


Pentru noul șef al Poliției Constanța, funcția în care a fost împuternicit, pentru o perioadă de șase luni, reprezintă o provocare. Dar, așa cum a mărturisit comisarul șef Bogdan Despescu, nu este prima dată când se află în fruntea unui inspectorat de poliție și, deși Constanța este "un județ cu o complexitate ridicată, din punct de vedere polițienesc", își va exercita noua funcție cu responsabilitate și optimism. "Sunt optimist, având în vedere că la acest inspectorat își desfășoară activitatea polițiști bine pregătiți, cu o vastă experiență, iar împreună cu aceștia îmi doresc să continuăm proiectele aflate în derulare, iar acolo unde se impune, să le îmbunătățim", a declarat noul inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Constanța. 


Mai multe furturi din locuințe și fapte cu violență
Referitor la ceea ce a găsit în Poliția Constanța, cms. șef Despescu a declarat: "În perioada scurtă de când mă aflu la Constanța, am aflat date, și nu puține la număr. Complexitatea este, într-adevăr, de nivel ridicat, dar să știți că infractorii nu au frontiere, nu înseamnă că dacă suntem în județul Constanța ne confruntăm doar cu persoane din acest județ. Metodele și mijloacele polițienești sunt aceleași, dar sunt adaptate, bineînțeles, în funcție de specific. Îmi doresc să aflu cât mai repede, cât mai mult despre specificul acestui județ, astfel încât actul managerial să nu sufere.  În Constanța există un stoc foarte mare de dosare penale, care poate fi redus, cu noile modificări legislative. Putem promova către parchet, pentru clasare, dacă îndeplinesc condițiile prevăzute de Codul de Procedură Penală, dosarele în care datele nu conduc către un rezultat pozitiv". 


Cât privește nivelul infracțional, analiza pe ultimele trei luni (ianuarie - martie 2013), arată o scădere a criminalității în județul nostru. E drept, însă, nu la toate punctele! "Sunt probleme din punct de vedere al infracționalității, în anumite zone. La momentul 30 martie, pe o evaluare de trei luni, criminalitatea judiciară era în scădere și mă refer la faptele cu violență și furturi. Dar sunt și câteva creșteri, nu foarte importante, la furturile din locuință. De asemenea, s-a înregistrat o creștere a faptelor cu violență medie și mică, mă refer la simplele loviri, dar consider că această creștere se datorează modificărilor legislative", a afirmat cms. șef Bogdan Despescu. 


"Cea mai importantă resursă a Poliției Române este polițistul!"
Funcția de inspector șef a IPJ Constanța nu este una ușoară, a recunoscut comisarul șef. "În cariera unui polițist sunt momente, eu le spun provocări - și sunt onorat de această provocare! Pentru cei din afară poate este o chestie de poză, eu vă spun că nu este ușor să pleci dintr-un loc în altul și să începi să cunoști oamenii, în primul rând. Deviza mea este că cea mai importantă resursă din Poliția Română o reprezintă omul. Resursa umană este importantă și dacă reușim să o coagulăm, și rezultatele vor fi bune. Nu vreau să se interpreteze, nu aduc niciun fel de critică la ce a fost până în 8 aprilie, nu spun că nu au fost rezultate bune. Din contră, apreciez și prin intermediul mass-media vreau să-i asigur pe toți polițiștii de comunicare și respect total", a adăugat comisarul șef Despescu. 


De la momentul numirii, cms. șef a demarat evaluări a activității oamenilor din subordine, dar, a ținut să sublinieze, "nu este vorba de controale!" "Sunt tipul de polițist care nu se uită foarte mult în urmă. Rolul meu este să funcționeze Poliția la nivel de performanță, nu să privesc în urmă", a precizat inspectorul șef. 


Perioada următoare va fi una aglomerată: sărbătorile pascale, mini-vacanța de 1 Mai, campania și alegerile pentru Parlamentul European și sezonul estival. "Ne dorim și îmi doresc ca și în acest an, în județul Constanța, să nu avem elemente deosebite, atât constănțenii, cât și turiștii să se simtă în siguranță", a mai subliniat polițistul. 


A condus IPJ Prahova
Comisarul șef Bogdan Despescu are 42 de ani, și după absolvirea Academiei de Poliție a activat în cadrul Poliției Buzău, unde a fost, pe rând, simplu lucrător, șef birou, șef serviciu, adjunct al Poliției municipiului Buzău și adjunct al IPJ Buzău. De asemenea, în perioada 2011-2012 a fost șef al IPJ Prahova, ulterior revenind pe funcția deținută la Buzău. "Am lucrat la Investigarea Fraudelor, Cercetări Penale, Ordinea Publică nu-mi este străină, căci ajuns la Poliția municipală am răspuns și de acest domeniu, dar și de Poliția Rutieră. Am trecut prin toate fazele, nu am ajuns la acest nivel fără să urc toate treptele", a precizat polițistul. Tot el a subliniat că "din câte știu eu, nu am fost și nu sunt susținut de nimeni din punct de vedere politic". 


Polițistul a fost decorat de două ori pentru rezultatele obținute în activitate: prima dată pentru dosarele instrumentate în perioada 2007-2008, la IPJ Buzău, care vizau destructurarea unor grupări infracționale, iar a doua oară în 2012, când se afla în fruntea IPJ Prahova și a contribuit la salvarea persoanelor rămase înzăpezite, în urma căderilor masive de zăpadă.


Comentează știrea

Dan
17 aprilie 2014
Succes

Sa dea Dumnezeu ca la sfarsitul mandatului sa puteti dormi linistit noaptea, gandindu-va ca ati solutionat corect macar 10 cazuri, oricare ar fi ele. Ar insemna, ca in 6 luni de mandat, 10 oameni ar fi fericiti ca au avut parte de sprijinul politiei romane. Succes !

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Aprilie 2014
Stire din Eveniment : IPJ Constanța  are un nou comandant
Pagina a fost generata in 1.6502 secunde