Polițiștii din Constanța, supărați că vin în timpul liber la muncă

890

Articole de la același autor

Polițiștii constănțeni sunt nemulțumiți de programul de muncă, dar mai ales de așa numita "permanență la telefon", din cauza căreia, de multe ori, spun ei, nu mai au timp liber. Drept pentru care, liderii sindicali naționali au venit la malul mării, unde au discutat cu conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Constanța. 


Nemulțumirile polițiștilor sunt nenumărate, situație ce caracterizează întregul sistem, nu doar județul Constanța. La nivelul județului nostru, însă, una dintre principalele mâhniri ale oamenilor legii, a fost subiectul unei întâlniri dintre conducerea Inspectoratului Județean de Poliție și liderii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, de la nivel național. "Polițiștii din Constanța mi-au semnalat că este o problemă cu programul de lucru, cu primirea unor altor sarcini decât prevede fișa postului. Motiv pentru care m-am deplasat la IPJ Constanța, unde m-am întâlnit atât cu membrii de sindicat, cât și cu inspectorul șef, pentru a discuta, punctual, pe marginea lor", a declarat pentru "Cuget Liber" Dumitru Coarnă, vicepreședintele SNPPC. 


Ce program de muncă preferă polițiștii 
Concret, oamenii legii din Constanța, în special cei din mediul rural, sunt nemulțumiți de faptul că trebuie să lucreze în program zilnic, de opt ore. "Programul de muncă trebuie înlocuit în funcție de situația operativă. Iar legislația permite să se poată alege între trei variante: opt ore, zilnic, între 8,00 - 16,00, 12 ore cu 24 ore sau 24 cu 72 de ore - cu mențiunea că această ultimă varianta este reglementată pentru ofițerii de la dispecerate și pentru cei de la serviciile de acțiuni speciale. La Constanța, șefii de structuri, ei fiind cei care întocmesc programul de lucru, au mers pe varianta opt ore, zilnic, după care polițiștilor li se cere să asigure «permanența la telefon». Adică, deși în timpul liber, dacă apare un eveniment, trebuie să meargă la serviciu. Nu pot să iasă cu prietenii la o petrecere, nu pot să petreacă timp cu familia, pentru că în orice moment pot fi chemați la serviciu", a adăugat polițistul sindicalist. 


Problema este semnalată mai ales de agenții și ofițerii de poliție din mediul rural. În multe cazuri, aceștia locuiesc în altă localitate decât cea în care muncesc. "Ceea ce înseamnă navetă zilnică, consum de combustibil, ore bune pe drum. De aceea, mulți dintre polițiști ar dori să lucreze la programul de 12/24 ore", a mai precizat Dumitru Coarnă. 


Fără "permanență la telefon!"
La rândul său, Vasile Zelca, șeful SNPPC Constanța, a subliniat că, în momentul în care șefii de posturi întocmesc programul de muncă al subordonaților, "trebuie să evite «permanența la telefon»". 


Pe de altă parte, ambii sindicaliști au recunoscut faptul că numărul redus de polițiști reprezintă un impediment pentru a se asigura, în permanență, numărul necesar de lucrători la posturile de poliție. "Sunt posturi cu doi sau trei polițiști, este dificil de realizat un program prin care să fie și oameni la muncă, să le fie acordate și liberele sau concediile", au adăugat sindicaliștii. "Vom vedea ce se va schimba în urma discuțiilor purtate", a concluzionat liderul sindical Dumitru Coarnă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Martie 2014
Stire din Eveniment : Șef nou  în Poliția Constanța
Joi, 06 Martie 2014
Stire din Eveniment : Șef nou în IPJ Constanța
Pagina a fost generata in 0.368 secunde