O turistă în espadrile, salvată cu elicopterul, după ce s-a accidentat la gleznă pe un traseu dificil

187
O turistă în espadrile, salvată cu elicopterul, după ce s-a accidentat la gleznă pe un traseu dificil - turista-1695567489.jpg

Articole de la același autor

O turistă care a suferit un traumatism la gleznă, în timp ce se afla pe creasta vestică a vârfului Retezat, a fost transportată cu elicopterul la Spitalul Județean Petroşani, a informat duminică, Serviciul Public Judeţean Salvamont Hunedoara, într-o postare pe Facebook.


Acțiunea s-a desfășurat sâmbătă, 23 septembrie, după-amiază, în apropiere de vârful Retezat, cel ce dă numele masivului din Carpații Meridionali (altitudine, 2482 metri).


Două echipe de salvatori montani ai Serviciului Salvamont Hunedoara au participat la actiunea de salvare a turistei, care avea un traumatism de gleznă și se afla pe „creasta vestică a Vf. Retezat”.


„Deoarece zona este una foarte dificilă, pentru extragerea accidentatei a fost solicitat un echipaj de salvare aero. Un salvator montan a evacuat prin troliere victima, după ce acesteia i s-a acordat primul ajutor medical“, a precizat Salvamont Hunedoara.


„Atragem din nou atenția asupra modului de echipare pentru turiștii care urcă în zona montană, deoarece turista era încălțată cu espadrile ușoare de oraș”, au transmis salvamontiștii.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.553 secunde