Campania Cuget Liber – "Păstrează Constanţa curată" - Zona Energia, invadată de gunoaie, drogaţi şi prostituate. "Fiecare aruncă mizeriile pe unde poate!"

13446
Este clar că, pentru unii cetăţeni ai acestei urbe, noţiunea de curăţenie este egală cu zero, în condiţiile în care aruncă pe unde vor resturi menajere, obiecte de mobilier de care nu mai au nevoie şi multe altele. Astfel de cetăţeni trăiesc şi în cartierul Baba Novac din Constanţa, în blocurile din vecinătatea Cimitirului Municipal, care, se pare, sunt certaţi de foarte mult timp cu orice reguli de bun simţ.





Dragi constănţeni, locul în care trăiţi, cartierul în care locuiţi nu trebuie să devină coş de gunoi. Pentru orice aveţi de aruncat din casă există pubelele de gunoi, iar pentru obiectele de mari dimensiuni de care vreţi să vă debarasaţi, există bene speciale pentru colectarea acestora. Tot ce aveți de făcut este să mergeți câțiva pași în plus până la tomberoanele de gunoi sau benele de care vă ziceam.



Din păcate, zona Energia, la care facem referire astăzi, în cadrul campaniei „Cuget Liber” - „Păstrează Constanţa curată”, este plină de sticle, ambalaje de carton, cutii de bere, de suc, iar verdeața, crescută haotic şi pe care nu o tunde nimeni, niciodată, ascunde și ea alte urme ale „civilizaţiei”: prezervative, mucuri de ţigară, canapele lăsate de izbelişte pe iarbă, obiecte de mobilier, lăsate după bunul plac de unii locatari cărora nu le-a păsat absolut deloc că nu este normal ceea ce fac.

Desigur, din peisaj nu lipsesc nici câinii maidanezi, care reîntregesc acest tablou sinistru. Situaţia am mai semnalat-o în cotidianul nostru, dar, cum spuneam, nimeni nu a reacţionat. „Gunoaiele sunt la locul lor, în aceleaşi locuri. Nimeni nu a ridicat un ac de jos”, ne-a declarat mâhnită Ionela P.



„Fiecare aruncă mizeriile pe unde poate! Cel mai mult mă deranjează gunoiul pus aiurea, câinii fără stăpân, lipsa locurilor de parcare, prostituatele care stau mereu la capătul străzii şi drogaţii din zonă. Peste tot pot fi observate cu ochiul liber jointuri de la aceşti indivizi. Nu putem să ne lăsăm singuri copiii la joacă, de teama acestor indivizi, iar în privinţa spaţiilor verzi, acestea sunt pline de bălării, pe motiv că e domeniu privat”, ne-a mărturisit un alt cetăţean al acestui cartier.

Mai mult decât atât, uneori, la canapelele aruncate în buruienile din spatele blocurilor, se strâng oameni ai străzii, care, din când în când, fac foc în jurul lor, se odihnesc, după care pleacă mai departe. În concluzie, această porţiune de cartier, care este ignorată şi nu este niciodată igienizată, s-a transformat într-un adevărat focar de infecţie.



Un alt cetăţean, Damian P., supărat de situaţia din cartierul în care locuieşte de peste 20 de ani, ne-a povestit că, în continuare, aici este raiul prostituatelor. „Nu există seară în care să nu vezi femei, mai tinere sau mai bătrâne, care aşteaptă să fie racolate, la colţul blocului. Ne-am săturat de ele”, a spus bărbatul. „Cui ar trebui să ne adresăm pentru a scăpa de gunoaie? Sau ar trebui să ne bucurăm că vine frigul și confortul cetăţenilor va fi deranjat doar vizual şi mai puţin olfactiv?”, a adăugat Cornelia N.

În concluzie, cetăţenii blocurilor din această zonă nu mai vor străzi pline de mizerii, gunoaie și moloz, găști de indivizi care beau, fumează sau se droghează în cartierul lor. Tot ce vor este ca toţi ceilalţi să manifeste o atitudine civică potrivită şi să îşi asume responsabilitatea civică, să se comporte ca nişte oameni educaţi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4323 secunde