Ofițer de marină, implicat în afaceri cu carduri clonate?

1606
7
Ofițer de marină, implicat în afaceri cu carduri clonate? - bancomat1copy-1336679132.jpg

Un tânăr de 28 de ani, din Eforie Nord, absolvent a două facultăți - Academia Navală "Mircea cel Bătrân" și Facultatea de Exploatări Portuare Constanța - a fost arestat, ieri, pentru o perioadă de 29 de zile, pe motiv că ar fi fost prins având asupra sa dispozitive electronice ce urmau a fi folosite la clonarea cardurilor bancare. Familia acestuia spune că tânărul ar fi picat într-o cursă și acuză anchetatorii că ar fi acționat extrem de violent în momentul prinderii suspectului.
Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța l-au prezentat, la Tribunal, pe Bogdan Ion Vladu, de 28 de ani, din Eforie Nord, pe numele căruia au cerut emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracțiunii de deținere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronice.
Mai exact, la data de 9 mai, Vladu, care se afla la volanul unui autoturism marca Seat și se îndrepta dinspre București spre Constanța, la punctul de taxare de la Pod Dunăre Fetești, s-a pomenit că mașina sa este înconjurată de oameni ai legii. Aceștia, potrivit familiei suspectului, au acționat extrem de violent, spărgând geamul mașinii și scoțându-l pe Vladu prin geam, rănindu-l puternic în zona capului. În mașină cu Vladu se afla un cunoscut al acestuia, care a fost și el ridicat să dea declarații, dar ulterior a fost lăsat liber.
Potrivit propunerii de arestare formulată de procurori, asupra lui Vladu s-ar fi găsit trei dispozitive, un cablu de date și 9 CD-uri. Dispozitivele respective, potrivit anchetatorilor, ar fi putut fi montate la ATM-uri, ele nefiind altceva decât niște camere de supraveghere prin intermediul cărora s-ar fi putut afla extrem de ușor PIN-urile folosite de utilizatori.

Vestea reținerii lui Bogdan Ion Vladu a picat ca un trăsnet peste familia acestuia, din Eforie Nord, mai ales că tânărul provine dintr-o familia bună și a absolvit până în prezent două facultăți (Academia Navală "Mircea cel Bătrân" și Facultatea de Exploatări Portuare). El a fost plecat pe mare, ca ofițer III, cu o companie străină, revenind în țară în luna decembrie 2011. De atunci, a urmat alte cursuri, iar cât de curând el trebuia să plece într-un nou voiaj. Familia sa a fost de-a dreptul șocată de reținerea băiatului lor și este convinsă că el a picat în plasa întinsă de cineva. Rudele lui Vladu ne-au povestit că Bogdan a mers la București ca să cumpere niște componente pentru calculator, iar cel care i le-a vândut i-ar fi "băgat pe gât" și aceste dispozitive. Aceștia nu știau decât că el s-a dus la București după ce vorbise, în prealabil, cu anumite persoane pe un forum, pe Internet. Dispozitivul respectiv l-ar fi cumpărat dintr-o piață din București, contra unei sume de aproximativ 500 de euro.
"L-am văzut în sala de judecată plin de sânge și cusut la cap", ne-au spus rudele. "Nu credem că era necesară această forță pentru prinderea lui, mai ales că nu a dat vreun semn de a opune rezistență", ne-au mai declarat acestea.
De altfel, din câte se pare, după ce l-au reținut, în noaptea de miercuri spre joi, anchetatorii au fost nevoiți să-l transporte pe Vladu la spital, pentru a-i trata rănile ce i-au fost provocate în timpul operațiunii de reținere.
Rămâne de văzut dacă, în recurs, magistrații de la Curtea de Apel Constanța vor menține starea de arest a lui Vladu.

Comentează știrea

Crina
11 mai 2012
Da-l mai departe, pentru binele copiilor nostri.

Atentie! Vehiculeaza vorba ca Radu Stefan Mazare, edilul Constantei, ar avea SIDA. Zvonurile sunt adevarate, iar constantenii stiu. Primarul a fost detectat sero-pozitiv in Brazilia, in 2003, la o clinica din Sao Paulo, unde ulterior i s-a fost furat dosarul si vandut unui paparrazo, care l-a santajat pe Mazare, acesta din urma platind o suma colosala de bani pentru tacere. Regional, primarul este acoperit in continuare prin media controlata, cu suportul PSD. Informatia insa a aparut public in forma documentului oficial scanat si incarcat pe un site public in iarna anului 2011. Site-ul a fost suspendat ulterior la cerere, sub motiv de continut ilicit. Atentie mare: Radu Mazare NU are ciroza ori boala de ficat, el sufera de primul stadiu al maladiei transmisibile prin contact intim. Membrii conducerii au fost informati, dar invitati la tacere. O declansare a stirii prin mass-media ar fi fatala conducerii consiliului local Cta, spune un angajat al primariei, ce prefera sa ramana in anonimat spre siguranta locului de munca. Sursa infectarii lui Mazare se pare a fi contactul neprotejat avut cu tinere din America de Sud si Africa (Madagascar) din ultimii 10 ani, invitate la petreceri private pe yacht-uri. Un sfat aditional si folositor: in cluburile din Mamaia umbla o grupare secreta de infectati HIV, in mare oameni cu situatie materiala deosebita. Asadar petrecaretii sunt invitati la prudenta, in special fetele. Dati mai departe, pentru ca oamenii sa stie.

Io
11 mai 2012
Lasand de-o parte p-asta cu manipularea

cum adica, "montat la ITM-uri"? La Inspectoratul Teritorial de Munca?! :))) Parca se numesc ATM-uri :)))

Nea Mitica
11 mai 2012
@Crina

Mai, asta cu telenovelele, ma lesi? Se vede de la o posta ca te tii de prostii, ori asta-i campania ta electorala?

Coruptii urla descreierati fugind in curul gol
11 mai 2012
Briza adevarului loveste puternic

Nea Mitica, iti place si tie coruptia, precum ii place lui Saveta maciuca. Esti tu sigur ca e telenovela, sau orice informatie mai non-stereotipica iti da dureri de cap, facandu-ti neuronul PSD-ist sa o ia razna?

USL-istii's prosti de mor
11 mai 2012
Bate vantul prin obor

'ma lesi?' e clar, tu esti din USL..

Răspuns la: @Crina
Adăugat de : Nea Mitica, 11 mai 2012
Mai, asta cu telenovelele, ma lesi? Se vede de la o posta ca te tii de prostii, ori asta-i campania ta electorala?
Luka
11 mai 2012
informare proasta

Cucoana ziarist, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" are 2 facultati: Marina Civila si Marina Militara. In cadrul Facultatii de Marina Civila exista 3 Sectii, una fiind cea de Exploatări Portuare. Asa ca mai numarati-i o data..."facultatile" dlui. infractor. Articol foarte bine documentat, ca de obicei... Fara sa mai amintesc de ITM-uri! :))))))))

bogdanel-smecher
1 iunie 2012
taty-smecher

Atat l-a laudat ca daca nu-l cunosteam,mai ca -mi venea sa plang de mila lui,copil micut si nevinovat...Dar micutul absolvent a 10000 de facultati ,a mers la scolica doar cu tati de manuta,ca un copilas cuminte si studios ce este...Iar tati care sta toata ziua la aparate si la coltul strazii poate mai gaseste vreun fraier sa-l stoarca de bani,a stiut cum sa vb cu profesorii...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2328 secunde