Medicii promovează metode noi pentru a depista Sindromul Down

257
Spre deosebire de testele utilizate de majoritatea clinicilor și spitalelor din România pentru depistarea Sindromului Down, metoda Fetal Medicine Foundation împreună cu Brahms Kryptor poate descoperi boala mult mai eficient.
Dr. Marius Vicea Calomfirescu, medic obstetrică ginecologie, a informat că această metodă reprezintă standardul mondial unanim acceptat și certificat pentru screeningul biochimic de prim trimestru și îndeplinește cu succes criteriile de înaltă calitate științifică cerute de Fundația de Medicină Fetală din Londra.
Astfel, părinții pot afla încă din primele luni de viață ale fătului dacă acesta prezintă risc crescut de anomalii sau malformații fetale și pot apela în consecință la diferite posibilități terapeutice. 
Noile tehnici sunt mai fidele și nu prezintă riscuri pentru sarcină, ca amniocenteza, a precizat medicul ginecolog.
"Nu orice dublu test poate arăta sindromul Down, de aceea este imperios necesar să se facă testele prin metoda Fetal Medicine Foundation. Transmitem un apel către toate clinicile din România să introducă în gama de servicii metoda Fetal Medicine Foundation de examinare ecografică și calcul de risc bazat pe analizele de sânge Brahms Kryptor", a mai spus dr. Calomfirescu.
Medicul a precizat că, în România, doar câteva centre medicale au în dotare aparatura necesară efectuării acestui test, printre care și clinica Euromaterna din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5564 secunde