OFIȚER SRI din Constanța, anchetat pentru TRAFIC DE INFLUENȚĂ. A fost prins în flagrant când primea 2.500 de euro

1692
4
OFIȚER SRI din Constanța, anchetat pentru TRAFIC DE INFLUENȚĂ. A fost prins în flagrant când primea 2.500 de euro - sus2-1661187486.jpg
Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 august 2022, față de inculpatul Bogdan P. ofițer în cadrul Serviciului Român de Informații (S.R.I) - Direcția Regională de Informații Dobrogea, cu gradul de căpitan, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor militari se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: „La data de data de 9 august 2022, inculpatul Bogdan P., în calitatea menționată, i-ar fi pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Serviciului Român de Informații, astfel încât să îi determine să nu își îndeplinească un act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestora și care ar fi vizat persoana respectivă.

La data de 19.08.2022, inculpatul a primit suma de 2.500 euro în scopul anterior menționat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Popescu Bogdan trebuie să respecte o serie de obligații între care să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să se prezinte la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat, să nu ia legătura, direct sau indirect, și să nu comunice pe nicio cale cu persoane menționate în ordonanță. Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, respectiv efectuarea în continuare a urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se mai precizează în comunicatul DNA. 

Comentează știrea

Nume si Pronume
22 august 2022
Popescu Bogdan

inculpatul Popescu Bogdan : OK, mai trebuie restul datelor de pe CI, nr. de identificare al unitatii angajatoare, datele colegilor, persoanele cu care a interactionat si oricare alta informatie deductibila prin cheie surogat aplicata sistemului centralizat de colectare. Daca tot e public, macar sa fie complet pt. ca treaba sa fie bine facuta.

Silviu
23 august 2022
Inculpat

Dar ce e nea Popescu vrei discretie ? Nu vrei sa se stie cine esti si cu ce te ocupi?

Coleg
23 august 2022
Aroganta privind datele personale

Ca treaba sa fie facuta bine asa cum spui tu Popescule , trebuia ca tu sa iti faci treaba bine sa nu te crezi buricul pamantului si sa umbli cu magari si nu te mai folosi de numele colegilor tai , nu ii trage si pe ei in ce esti tu bagat, noi suntem cu coloana vertebrala nu ca si tine. Asta ti-o spune un coleg de al tau

Gödel
23 august 2022
Invatati-Invatati-Invatati

Vai de capul vostru pt. aia cu coloana vertebrata a melcului obosit. A incercat si tovarasul ala cit a putut, l-ati tot admirat dar nu ati invatat nimica. Vedeti de unde se uita acuma, inca mai are sfaturi bune. V-am tot zis si eu, nu ati priceput nici atunci, putin probabil acuma. Aspectele sint exact cum le-am afirmat, tuplul (Popescu, Ionescu, Simionescu) e direct implicat.

Pagina a fost generata in 0.3214 secunde