Operațiunea VATRA continuă. Polițiștii caută evaziunea din comerțul cu pâine

68
Operațiunea VATRA continuă. Polițiștii caută evaziunea din comerțul cu pâine - 16februarieoperatiuneavatrapolit-1392548842.jpg

Articole de la același autor

Urmare a rezultatelor obținute în cursul anului 2013, șeful Poliției Române a dispus continuarea controalele pentru prevenirea și combaterea ilegalităților ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării și comercializării produselor cerealiere și de panificație, în cadrul operațiunii "Vatra".


Astfel, a fost semnat un nou plan de acțiune, în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Direcția Generală de Politici Agricole și Strategii.


În cadrul activităților demarate, polițiști din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliție rutieră și poliție transporturi ale Inspectoratelor de Poliție Județene, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Secțiilor Regionale de Poliție Transporturi efectuează controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populație, fiind vizate inclusiv zonele în care se exportă cereale.


Reamintim că, la începutul lunii septembrie 2013, din dispoziția șefului Poliției Române, chestor-șef Petre Tobă, au fost demarate, în toată țara, controale pentru combaterea evaziunii în domeniul operațiunilor cu produse cerealiere și de panificație. 


Până la sfârșitul anului 2013, au fost efectuate aproximativ 158.000 de controale, dintre care 36.088 la societăți comerciale, 21.105 la persoane fizice și 100.526 de mijloace de transport. Astfel, au fost depistate aproape 2.000 de infracțiuni și au fost aplicate peste 63.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 27.300.000 de lei.
În cadrul dosarelor penale și urmare a contravențiilor aplicate au fost indisponibilizate/confiscate bunuri în valoare de 30.925.502 lei și au fost luate măsuri de siguranță cu privire la 115 mijloace de transport, în valoare de 3.393.234 de lei.
Totodată, în urma neregulilor constatate a fost suspendată/oprită activitatea la 57 de unități de morărit și panificație.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6574 secunde