Polițiștii rutieri cer prin lege:

Parcarea mașinilor pe trotuar, INTERZISĂ! Ce vor face șoferii din Constanța?

5177
9
Parcarea mașinilor pe trotuar, INTERZISĂ! Ce vor face șoferii din Constanța? - masiniparcaretrotuat-1468427287.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Interne a inițiat două acte normative prin care se reglementează procedura de ridicare a mașinilor și se introduce ca regulă interzicerea parcării pe trotuar.

Aceste aspecte au fost prezentate de mai mulți reprezentanți ai MAI, marți, într-o dezbatere publică a proiectului hotărârii Guvernului pentru completarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și a proiectului de lege pentru modificarea și completarea aceleiași ordonanțe.

Potrivit precizărilor reprezentanților MAI, aceste acte normative au fost inițiate ca urmare a unor hotărâri judecătorești date de Înalta Curte de Casație și Justiție și de Curtea de Apel București, prin care s-a decis că ridicarea de mașini nu se mai poate realiza pe baza hotărârilor consiliilor locale și prin care Guvernul a fost obligat să emită proceduri în acest domeniu. Au fost astfel inițiate un proiect de HG care reglementează procedura de ridicare a mașinilor și un proiect de lege care să introducă responsabilități și pentru autoritățile locale care vor gestiona această activitate.

"Trebuie să plecăm puțin de la principiul de bază. Noi avem acum o modificare a unei hotărâri de Guvern care ne lasă într-un spațiu și într-un text al ordonanței pe care îl avem în vigoare și noua lege, în care noi am stabilit niște cazuri în care se ridică (mașinile - n.r.), cazuri distincte, identificate, ca să nu mai avem discuții că acolo s-a ridicat sau acolo nu s-a ridicat, să nu ridicăm între blocuri, să nu ridicăm în zonele unde nu o impune într-adevăr situația. (...) Hotărârea o punem în aplicare ca urmare a deciziei Înaltei Curți. Dar noi încercăm să rezolvăm toată problema prin acel proiect de lege, unde rezolvăm întregul cadru legal al opririlor, staționărilor și ridicărilor", a explicat Florentin Brăcea, șeful Direcției Rutiere a Poliției Române, în dezbaterea care a avut loc la Centrul Cultural al MAI, transmite Agerpres.

El a precizat că în prezent pot fi ridicate doar mașinile de pe partea carosabilă.

"Acum se pot ridica mașinile doar de pe partea carosabilă. Noi, în noul proiect de lege, (...) am zis că se pot ridica și mașinile de pe trotuar și instituim niște reguli pentru parcarea pe trotuar - să fie unde locul permite acest lucru, unde avem marcaje, unde avem indicatoare, unde administratorul drumului și-a dat un aviz și bineînțeles ne solicită nouă, Poliției Rutiere, acest lucru", a spus Florentin Brăcea.

Comentează știrea

ath
14 iulie 2016
La inceput a fost cuvantul

Apoi s-a nascut Homo Sapiens,animalul cu ratiune.Putin mai tarziu,inca din zorii civilizatiei,au aparut arhitectii,urbanistii,constructorii de cetati,oamenii care gandesc,oamenii inteligenti.Toate constructiile,toate orasele se ridicau dupa un plan,dupa niste reguli care serveau intereselor comunitatii.Si pentru ca toate astea trebuiau distruse,la sfarsitul sec. XX-inceputul sec.XXI s-a nascut Pesedeul cu al sau primar minune.Primarul minune a distrus parcarile si spatiile verzi gandite de oamenii inteligenti.Arhitectii si constructorii au trecut in subordinea primarului minune,un primar laudaros si cu malformatii congenitale la creier.El a construit benzinarii in parcarile gandite de arhitecti,a construit castele si "apeducte" pe spatiile publice si zonele verzi.Masinile s-au urcat pe trotuar,pietonii au invatat saltul cu prajina printre masini,infirmii,mamicile cu micuti in carucior au inceput sa circule pe carosabil.Incepand cu anul 2010 au aparut parlamentarii "inteligenti".Ei au dat niste legi care ne incurca si mai mult,legi care reglementeaza saltul cu prajina peste automobile si mersul cu trotineta.Acum ne miram,toti suntem uimiti.Asa s-a nascut Haosul.Asa a aparut Omul Maimuta,omul care pleaca la cumparaturi sarind din creanga in creanga,omul cu mana lunga si primarul cu creierul mic.

Automobilist
14 iulie 2016
Parcarea pe trotuare

Mult v-a trebuit sa luati acesta masura. Sa vedem cum o aplicati , pentru ca nu vad politisti pe strazi. Macar un echipaj de serviciu facand tururi zinice si facand ordine.Pe trotuarele suficient de late se poate trasa o linie longitudinala( ca un gard invizibil !) care sa nu fie depasita de automobile. Succes.

fani
14 iulie 2016
creier mic

..o mica precizare ,s-a avut in vedere in urma cu 26 de ani ca mai intai sa fie puse bazele conditiilor (Legi,decrete,ordonante,etc) necesare aparitiei cat mai multor creiere mici si foarte mici care sa-i voteze pe cei cu astfel de creiere ( adica dovedite cu diplome cumparate ,cu doctorate plagiate ,etc.).

Răspuns la: La inceput a fost cuvantul
Adăugat de : ath, 14 iulie 2016
Apoi s-a nascut Homo Sapiens,animalul cu ratiune.Putin mai tarziu,inca din zorii civilizatiei,au aparut arhitectii,urbanistii,constructorii de...
collexcio
14 iulie 2016
trottoir

depuis l antiquité un trottoir est fait pour les piétons et rien d autre ! donc probleme traité a la roumaine comme d habitude ! ca rejoint la loi sur fumer ou non fumer dans les endroits publics ! il suffit qu un parlementaire ou un lobby se manifeste et le degré zéro est vite atteint !

Cezar
14 iulie 2016
Legi emise de nelegiuiti

In regula,daca ai suficiente parcari,este bine sa emiti legi prin care se interzice parcarea in alte locuri. Ia sa se interzica prezenta in politica la orice nivel a celor care nu au macar o facultate si un masterat,plus ceva ani de vachime in munca,nu ar fi mai bine? In plus,toti politicienii sa fie verificati la interval de sase luni de comisii de psihologi si psihiatri,unde e cazul . Apropo,sunt mai mult ca sigur ca politicienii romani au probleme nu doar de incultura severa,de lipsa de umanitate si patriotism,ci chiar patologii psihice. Mi-e greu sa cred ca niste oameni normali,fie ei si ticalosi,pot actiona deliberat la distrugerea propriei tari,asa cum fac ai nostril cu mucii pe piept.

luiza
14 iulie 2016
omenie

multi soferi nu stiu ce este omenia, daca ar sti ar respecta spatiul pietonal si oamenii fara masini, ar trebui amendati patronii de baruri care fac ce vor pe spatiul primariei-proprietatea lor si cei din primarie care dau aprobari pentru diverse srl-uri.

Ana
14 iulie 2016
Dar locuri de parcari?

Am senzatia ca suntem tratati ca niste IDIOTI. Parcari nu exista, locuitorii din casele vechi nu aveau pe vremuri toti masini, ba mai mult, unora nu le permitea curtea un garaj . De ce nu se vrea o gandire mai sanatoasa pentru strazile cu sensuri unice!?!? Pentru ca politicianul roman nu stie sa gandeasca utilitatea unui sens pentru circularea masinilor si cealalta pentru parcarea lor! LOGIC, nu !? Domnilor deputati care frecati menta si va ies numai aberatii din gurile alea spurcate!

Aurel
14 iulie 2016
Parcarea pe trotuare

In orasul asta de cretini si manelisti,incepand cu primarul si consilierii,nu va fi niciodata ordonata circulatia si parcare.Nici la Londra sau Paris nu sunt locuri de parcare dar nimeni nu parcheaza pe trotuare,totul tine de organizare si aplicarea legii.

Una
15 iulie 2016
parcarea

Nu ii este rusine politiei sa vorbeasca despre astfel de legi atunci cana angajati din subordinea lor, efectueaza schimbari de semne noaptea, fara ca sa fie vazuti de locatarii de pe strazile aflate în vecinatatea plajelor din oras, strazi transformate in parcari fara nici o noima? Satui de sesizarile noastre au considerat ca cel mai la indemana este sa inlocuiasca semnele de parcarea interzisa cu exceptia riveranilor cu acela de drum infundat. Astfel suntem nevoiti sa ne facem singuri dreptate, pentru a nu fi sechestrati la domiciliu si in imposibilitatea de a folosi serviciile ambulantei si pompierilor. Noi ce sa facem? Sa ne mutam de acasa in sezonul estival? Ce parcare pe trotuar? Aici legea a fost incalcata de către insasi politia romană, politia locala sau de proximitate, ca pisica este pasata la telefon de la numarul de urgenta 112 la sectia zonei in care locuim... Imi este scarba si rusine de orasul in care traim. Avem musafiri vara si se crucesc de modul in care arata orasul si de cum suntem tratati..

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3777 secunde