Pățania incredibilă a unui constănțean: cum l-au lăsat RAR-ul și Poliția fără mașină

7891
12
Pățania incredibilă a unui constănțean: cum l-au lăsat RAR-ul și Poliția fără mașină - fondluptacubiroctratia-1434995767.jpg

Articole de la același autor

Un bărbat din Constanța a simțit pe propria piele ce înseamnă să ai de-a face cu instituțiile rigide și pline de birocrație ale statului român. 


Pățania lui Marian Peiu a început în luna martie a acestui an, când și-a cumpărat din Germania un autoturism marca Mercedes Smart For Two. După ce a semnat actele, bărbatul a plătit asigurarea, impozitul către statul german și restul actelor necesare, totul în maximum 40 de minute. În momentul în care a ajuns în țară, Marian Peiu și-a dat seama că România chiar este țara tuturor posibilităților. 


De două luni, Peiu spune că trăiește un coșmar și nu își dorește decât să se trezească. La jumătatea lunii aprilie, acesta s-a dus la Registrul Auto Român pentru a-și înmatricula autoturismul. "Pe 14 aprilie am fost cu mașina la Registrul Auto Român ca să fac toate formele legale pentru a o înmatricula. A doua zi când m-am dus să ridic actele mi s-a spus că mașina e furată și că a fost anunțată poliție. A venit un domn de la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța și un agent de la Garda de Coastă. Mi s-a spus că în urma fișei de la RAR, mașina figurează ca fiind furată, astfel că mi-a fost reținută. Fără ordonanță de reținere sau un act legal. Mi-au luat cheile, actele, m-a pus ofițerul de la IPJ să stau în dreapta și a condus el până la sediul Gărzii de Coastă. Acolo am dat declarații și mi s-a întocmit un proces verbal cu privire la faptul că îmi rețin autoturismul. Pe 17 aprilie am fost contactat și mi-a spus că Interpolul a declarat că mașina nu este furată și că totul este o greșeală de serie și o să o primesc înapoi în cinci zile", a declarat Marian Peiu.


Cercetat pentru tăinuire
A așteptat să fie contactat, însă în zadar, spune el. Peiu a făcut mai multe plângeri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în speranța că își va primi mașina mai devreme. El a precizat că dosarul lui în care era cercetat pentru comiterea infracțiunii de tăinuire i-a fost repartizat unui procuror care se afla în con-cediu, astfel că trei săptămâni a tot așteptat. 


"Pe 21 mai s-a dat ordonanță de la Parchet că mașina nu este furată și că sunt scos de sub urmărire penală pentru comiterea infracțiunii de tăinuire. M-au sunat de la Garda de Coastă că îmi returnează mașina și pe 4 iunie am fost la sediul lor, mi s-a făcut un proces verbal și trebuia să plec cu mașina. Când a fost reținută, avea număr de înmatriculare, asigurare, toate actele în regulă. Între timp au expirat. Atunci am întrebat cum o duc acasă? Și mi s-a ridicat din umeri. Am plătit o platformă, am luat mașina și am cerut actele. Răspunsul a fost halucinant: «Păi…nu-s la noi. Sunt la Parchet». Am fost la Parchet și am făcut o altă plângere ca să primesc actele", a povestit Marian Peiu.


Nervi și bani aruncați de pomană
Când totul părea să se liniștească și lucrurile să se așeze pe un făgaș normal, situația a cunoscut o nouă întorsătură. Bărbatul s-a înarmat cu forță și pe 15 iunie s-a prezentat iar la RAR pentru a se putea bucura de achiziția făcută. "Am stat la coadă, mi s-au făcut poze și am așteptam să îmi dea mașina. M-am înșelat. Răspunsul a fost «Nu se poate…». Atunci am înnebunit și am întrebat ce nu se poate. Mi-au spus că mașina figurează ca fiind furată. I-am întrebat dacă au anunțat IPJ în acest caz și mi s-a răspuns că da. M-am gândit că va veni cineva și problema se va rezolva repede, dar m-am înșelat. De la poliție le-au răspuns că ei nu se mai întorc pentru mașina asta. Am sunat la Garda de Coastă și am vorbit cu agentul care s-a ocupat de caz. Mi-a zis că atunci fusese scoasă de Interpol și nu știe de ce apare iar ca fiind furată", a spus indignat constănțeanul. 


Bărbatul a chemat o altă platformă ca să își ducă mașina acasă și este hotărât să nu renunțe. "Voi face o nouă plângere la Parchet și sper să se rezolve problema", a mai declarat Peiu. În momentul de față, auto-turismul nu poate fi înmatriculat deoarece în evidențele Interpolului apare ca furată. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Marius
23 iunie 2015
ceva e putred

ceva e putred oricum... nu mai bine iti luai tu o masina din romania?

Mercedes
23 iunie 2015
Smart For Two

Omule, tu ai vrut sa te dai mare pe strazi ca ai Mercedes. Asta se cheama snobism, Cu banii pe care i-ai dat, incluzand si deplasarea ta, iti luai din tara tot asa o masina miniona dar noua: Kia Picanto, Hyundai I10, Toyota Aygo, si care or mai fi. Si nu te durea capul. Ca nu tuseai daca mergeai cu un d-asta. Acum stai si rabzi. Mai mare daraua ca ocaua.

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

ro
23 iunie 2015
Raspuns

Si se tot intreaba de ce-i injura lumea. Pai d-aia va injura, ca va bateti joc de noi si nu va faceti treaba ! Nu mai zic de spaga, manevre, combinatii si ce mai faceti voi cot la cot cu hotii si infractorii ! Cat despre RAR n-am cuvinte, niste nenorociti, oricine a trecut p-acolo stie la ce sa se astepte, mai ales la masini second-hand. Am patit-o si eu, mai de mult, in Bucuresti, tot cu un Mercedes. Dupa 9 refuzuri (n-are nush ce, n-are zimti la fel pe cauciucuri, etc etc - masina era in perfecta stare de functionare) si dupa ce am dat spaga peste tot s-a rezolvat imediat in cateva ore. Te mai miri cum de se mai trezeste cate unul prin US de intra prin birouri cu cate-un AR-15 si-i ia pe toti la rost !

trabant
23 iunie 2015
aviz amatorilor

Titlul articolului: "Pățania incredibilă a unui constănțean: cum l-au lăsat RAR-ul și Poliția fără mașină" se mai poate citi si altfel: Cand iti cumperi masina la mana a doua sau a treia de afara, trebuie sa iei in calcul si riscul ca masina poate fi furata iar cu cat pretul e mai bun si mai atractiv, cu atat mai mult exista sansa sa fluieri a paguba.

eu
23 iunie 2015
mare idioti mai sunteti

Problema este ca masina NU este furata idiiotilor

eu
23 iunie 2015
mare idioti mai sunteti

Problema este ca masina NU este furata idiiotilor

Cititor
23 iunie 2015
Smart

Vă zic eu ca sunt umblat prin Germania. Masina aia sigur a avut probleme aia nu o baga degeaba în sistem. Posibil droguri ceva. Dar mașină puteai sa ți iei și aici mai omule și mai mult ai dat pe drum decât pe fierul ăla de calcat

Ciprian
28 iunie 2015
Auto si altele

Sa va zic ceva. Omul putea sa evite ajungerea in situatia asta daca isi cumpara o masina inmatriculata deja in ROU. Tot ce avea nevoie era un calculator conectat la Internet, sa caute oferte. Si cu aceasta ocazie ar fi aflat despre un proiect lansat de curand de o echipa dinamica, pusa pe treaba si care ar fi putut fi un nou inceput. Vrei sa afli despre ce vorbesc? Citeste anuntul si contacteaza-ma! Iti trebuie un minut maximum. Hai sa avem putina incredere! Nu se stie niciodata si poate ca mai exista inca si romani corecti care doar vor sa faca treaba corect si legal. Ce zici? Nou si special! 100-285 de euro lunar! Castigati bani din prima luna! Selectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Pentru mai multe detalii, contactati-l pe unul din membrii echipei noastre la adresa: [email protected]

nicu
1 iulie 2015
incredibil

Bai Cipriane, lasa-ne draq ca ne_ati imputit cu anunturile astea. Nu exista articol fara sa apareti si "voi", sunteti penibili. Despre restul comentatorilor o sa va aduc instalatorul sa va dea tzeava ....chiar e asa grav ca si-a lut omul un smart? Ba, voi sunteti nebuni, stiti ce e ala smart??? Daca si la asta ati ajuns sa comentati inseamna ca nu aveti nici trotineta..

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.479 secunde