Polițiștii vor supraveghea traficul către mare de pe motociclete noi

315
Polițiștii vor supraveghea traficul către mare de pe motociclete noi - fondmotocicletapolitie-1434995566.jpg
Dacă până acum vedeam nenumărate cazuri când mașinile polițiștilor dădeau greș la pornire, se opreau în mers și oamenii legii erau nevoiți să tragă pe dreapta pentru că mașina "refuza" să mai colaboreze, iată că procesul de înnoire a parcului auto al Ministerului Afacerilor Interne prinde din ce în ce mai mult contur. Planul a fost aprobat de viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Polițiștii erau limitați de viteza pe care o prindea mașina și îi pierdeau de multe ori pe infractori, însă acest lucru s-a schimbat de, ieri, în ceea ce îi privește pe polițiștii de la Autostrăzi, deoarece și-au înnoit parcul auto. Cinci motociclete HONDA ST 1300 sunt ultimele achiziții ale oamenilor legii. Motoarele fac parte din lotul autovehiculelor repartizate Poliției Române și au fost destinate Secției Poliției Autostrăzi.

Motocicletele vor fi folosite pentru prevenirea evenimentelor rutiere, în special pe autostrăzile care duc la mare și la munte. "Pentru îndeplinirea misiunii cu care a fost învestită, Poliția  Română urmărește permanent să asigure un serviciu public de calitate, activitățile fiind dezvoltate pe patru componen-te esențiale: creșterea gradului de siguranță pentru cetățeni, prevenirea și combaterea infracționalității organizate și transfrontaliere, asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri și, nu în ultimul rând, asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare și informaționale necesare dezvoltării și menți-nerii capacității operaționale a instituției", se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Viteză de 225 km/h

Oamenii legii spun că mo-toarele au o capacitate cilindrică de 1261 cm3 -126 cai putere și pot atinge 225 km/h. Acestea sunt dotate cu sistem de comunicare propriu, lămpi avertizare roșu/albastru, flash stroboscopic, sirene electronice și girofar de culoare albastră. Programul de reînnoire a început în 2014 când Poliția Română a fost dotată cu 257 de mașini de poliție, dintre care 15 motociclete. De asemenea, de la începutul anului alte 2.386 de autoturisme au "pășit" în parcul poliției Române, dintre care cinci motociclete.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6045 secunde