"Patronii" de sclavi de la Kogălniceanu, deferiți justiției

2114
Frații Mihăiță și Mișu Caratană, de la Mihail Kogălniceanu, și alți 12 indivizi au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța pentru sechestrarea mai multor persoane în anumite ferme de pe raza județului Constanța. Pe lângă cei doi au mai fost deferiți justiției Enache Cristian Șapte, Ion Vișan, Liviu Ghiorțu, Dumitru Mitrenga, Vasilică Adrian Pocea, Dumitru Jeoje, Daniel Bîrcu, Lucian Belu, Tănase Ștefu, Nicolae Ștefu, Ion Bocea și Enghin Seicahmed. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 25 iunie.
În cursul zilei de 9 martie, aproximativ 200 de polițiști și jandarmi au descins concomitent în 14 imobile situate pe raza localităților Mihail Kogălniceanu, Târgușor și Cogealac, deoarece oamenii legii aveau informații că mai multe persoane sunt ținute sechestrate. Acțiunea a început la ora 4,00 dimineața, iar în urma descinderilor au fost găsite 30 de persoane angajate fără forme legale ca îngrijitori de animale, la mai multe ferme de pe raza celor trei localități.
Mulți dintre cei sechestrați au reclamat polițiștilor că au venit din diverse localități ale județului pentru a-și căuta de muncă la fermă. Inițial, ei s-au înțeles cu patronii pentru anumite sume de bani, cazare și primirea de hrană în timpul zilei, însă aceștia nu s-au ținut de cuvânt. Victimele au mai precizat că în momentul în care au vrut să plece de la fermele lor, au fost bătuți și obligați să muncească în continuare ca sclavii, fără să mai primească niciun ban. Oamenii legii au strâns probe care demonstrează că vinovați de sechestrarea muncitorilor ar fi frații Mihăiță și Mișu Caratană și ceilalți 12 complici ai lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9844 secunde