Patronul de la Miga Trans, Alexandru Ferțu, acuzat că a furat statul cu aproape 5.000.000 de euro

3785
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus, ieri, trimiterea în judecată a patronului de la societatea Miga Trans SRL Valu lui Traian, Alexandru Ferțu. El este acuzat de evaziune fiscală.
Potrivit anchetatorilor, în perioada 1 ianuarie 2009 - 31 decembrie 2009, Alexandru Ferțu, în calitate de asociat unic și administrator la SC Miga Trans SRL Valu lui Traian, a înregistrat în contabilitate cheltuieli fără existența unor documente justificative din care să rezulte rea-litatea, legalitatea și modalitatea concretă de determinare a sumelor înscrise de societate. În acest mod, el a determinat decontarea, în mod ilegal, a taxei pe valoarea adăugată (TVA) în valoare totală de 19.394.079 lei (aproximativ 4.600.000 de euro), ce reprezintă prejudiciu cauzat bugetului de stat.
Drept urmare, Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 19.394.079 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.
Procurorii DNA susțin că, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat prin eludarea plății TVA, în echivalent a aproximativ 4.600.000 de euro, a fost instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile, imobile și a conturilor bancare aparținând lui Ferțu, cât și asupra bunurilor mobile și conturilor aparținând părții responsabile civilmente - SC Miga Trans SRL - Valu lui Traian.
În altă ordine de idei, la data de 16 septembrie 2010, Judecătoria Sectorului 1 a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ale-xandru Ferțu pe o perioadă de 29 de zile. Nemulțumit, el a declarat recurs, iar la data de 22 septembrie 2010, Tribunalul București a dispus admiterea acestuia și luarea față de inculpat a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile, până la 21 octombrie 2010, inclusiv.
Dosarul a fost trimis pe rolul Judecătoriei Sectorului 5 București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7965 secunde