Recuzarea judecătorilor, ultima sforțare de tărăgănare a dosarului primarului Mazăre

3540
Recuzarea judecătorilor, ultima sforțare de tărăgănare a dosarului primarului Mazăre - 5babcbbc3ddf9015e30850cca4581408.jpg

Articole de la același autor

Disperare maximă în tabăra lui Radu Mazăre. Pentru că judecătorii au ignorat excepțiile de neconstituționalitate invocate, din nou, de avocați, încercând a trece la audierea inculpaților, apărătorii au recurs la ultima stratagemă posibilă: au recu-zat judecătorii. Astfel că magistrații Curții de Apel București (CAB) au acordat, ieri, un nou termen, pentru data de 6 octombrie, în procesul în care primarul Radu Mazăre este acuzat alături de alți inculpați în legătură cu atribuirea mai multor terenuri în județul Constanța.
Avocații lui Radu Mazăre au recuzat completul de judecată, deoarece acesta a decis citirea actului de sesizare și audierea martorilor, după ce apărătorii inculpaților au ridicat o serie de excepții de neconstituționalitate.
Avocații au cerut ca instanța să se pronunțe asupra excepțiilor, însă judecătorii au hotărât să se pronunțe prin încheiere, până la următorul termen al procesului. "Nu este normal acest lucru, avocații mei au ridicat mai multe excepții de neconstituționalitate și dacă judecătorii le resping, atunci putem să le atacăm la Înalta Curte, însă domnii de la Curtea de Apel au crezut de cuviință să treacă la citirea actului de sesizare și să mă audieze, moment în care avocații mei au cerut recuzarea completului", a declarat Radu Mazăre, după terminarea procesului.
Recunoaște, cu alte cuvinte, că excepțiile respective au fost invocate, cu consecința directă a tergiversării dosarului, știind că va mai lua ceva vreme judecarea recursului declarat.
Cererea de recuzare a completului va fi luată în discuție până la termenul din 6 octombrie.
Dosarul a suferit numeroase amânări, procesul lui Radu Mazăre aflându-se pe rolul Curții de Apel București de peste un an și jumătate, judecătorii neputând înainta nici măcar un pas în cercetarea judecătorească.
Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea și atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din Constanța, Mamaia, plajă și faleză.
Potrivit DNA, prin faptele săvârșite de cei 37 de inculpați s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4529 secunde