Consilierii locali constănțeni își desemnează reprezentanții în Consiliul de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase

2799
Consilierii locali constănțeni își desemnează reprezentanții în Consiliul de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase - 498b40dc293b99f641e822f74cfdc35b.jpg
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanța se reunește, la înce-putul săptămânii viitoare, în ședința ordinară a lunii septembrie. Pe ordinea de zi a evenimentului sunt incluse 33 de proiecte de hotărâre, printre care se regăsește și un proiect privind modificarea și completarea HCLM nr. 467/2009 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru 2010. Potrivit explicațiilor viceprimarului Constanței, Decebal Făgădău, acest proiect are în vedere punerea în concordanță a acestor taxe și impozite cu noile prevederi ale Codului Fiscal, conform cărora persoanele care dețin mai multe proprietăți vor achita un impozit mai mare decât cel plătit până în prezent.
De asemenea, pe ordinea de zi a ședinței este inclus și un proiect referitor la emiterea acordului pentru transmiterea unor terenuri din domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului Local în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, proiect al cărui obiectiv constă în realizarea, de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, a obiectivului de interes public național "Varianta de ocolire a municipiului Constanța". Este vorba, așa cum a declarat viceprimarul Făgădău, de terenuri în suprafață de peste 2.000 de metri pătrați.
Aleșii locali constănțeni vor dezbate, în contextul ședinței de luni, și proiectul privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.
Alături de o serie de proiecte legate de aprobarea unor planuri de urbanism zonal (PUZ-uri), CLM Constanța va discuta și aprobarea vânzării, prin negociere directă, a unor bunuri imobile (terenuri și/sau clădiri) ce aparțin domeniului privat al municipiului.
Va fi interesant de urmărit dacă această ședință a Consiliului Local va avea și o ordine de zi suplimentară căci, așa cum anunța avocatul Ioan Neamțu în ședința din iulie, CLM Constanța are termen, până pe 8 septembrie - data următorului termen de judecată - să se constituie în parte civilă în dosarul retrocedărilor, acela în care primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată alături de alte 36 de persoane dat fiind faptul că retrocedările "cu cântec" au creat, conform expertizei DNA, un prejudiciu de 114 milioane de euro. Surse din Primăria Constanța susțin, însă, că acest lucru nu se va întâmpla, Consiliul Local neconstituindu-se în parte civilă și nerealizând astfel acea nouă expertiză, pe bani publici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4087 secunde