Pe ce dă Garda de Coastă peste două milioane de lei

878
Pe ce dă Garda de Coastă peste două milioane de lei - navamai1102-1338140695.jpg
Garda de Coastă va contracta servicii de agenturare ale navelor MAI 1103 și MAI 1102 pentru suma de peste două milioane de lei.

Cele două nave ale Poliției de Frontieră Române au nevoie de aceste servicii pe durata deplasării și desfășurării misiunilor internaționale în Marea Mediterană - Grecia, cu staționare în portul Preveza.

Potrivit contractului, în funcție de solicitările operaționale ale coordonatorului misiunii - Agenția Frontex - există posibilitatea relocării navelor în alte porturi aparținând Greciei, pentru perioade limitate de timp. Valoarea contractului estimată fără TVA va fi cuprinsă între 1.733.894 lei și 2.080.673 de lei, se spune pe site-ul www.e-achizitii.com. Cei care doresc să depună oferte și să participe la licitație trebuie să știe că garanția de participare este de 34.500 de lei și că perioada de valabilitate a garanției de partici-pare va fi cel puțin egală cu perioada de valabilitate a ofertei, respectiv 60 de zile de la data limită de depunere a ofertelor.

"Prin excepție, garanția de participare se poate constitui și prin depunerea la casieria autorității contractante a unui ordin de plată sau a unei file cec, cu condiția confirmării acestora de către bancă până la data des-chiderii ofertelor. Este recomandabil ca garanția de participare să fie emisă de către o bancă din România. În orice situație, dovada constituirii garanției de participare trebuie să fie prezentată, în original, cel mai târziu la data și ora stabilite pentru deschiderea ofertelor, fiind atașată la scrisoarea de înaintare", se precizează în cuprinsul condițiilor referitoare la contract. Printre condițiile pe care trebuie să le respecte societățile ce vor să participe la o astfel de licitație, se află capacitatea economică și financiară (unde una dintre cerințe este aceea că se solicită ca media cifrei de afaceri globale pentru anul 2009, 2010 și 2011 să fie de minimum 3,4 milioane de lei, iar cea de-a doua cerință: să fie aduse documente care să demonstreze că, la momentul semnării contractului, ofertantul va avea acces la sau are disponibile resurse financiare în valoare de minim 1,7 milioane lei pentru întreaga perioadă de derulare a contractului). De asemenea, societățile care vor să obțină un astfel de contract trebuie să demonstreze că au o experiență în domeniul agenturării navelor, în acest sens fiind solicitată existența a cel puțin trei contracte în domeniul serviciilor anexe transportului naval, pe ultimii trei ani, și se solicită și un certificat privind îndeplinirea cerințelor privind managementul calității.

Termenul limită de primire a ofer-telor sau a cererilor de participare este 5 iunie 2012, ora 9,30, iar deschiderea ofertelor va avea loc la jumătate de oră după aceea, la Garda de Coastă Constanța, pe Aleea Zmeurei nr. 3. Licitația va fi electronică, iar în caz excepțional, când în urma finalizării etapei de licitație electronică, doi sau mai mulți agenți economici ocupă primul loc în clasamentul stabilit în urma evaluării, având același preț total, va fi declarat câștigător agentul economic care a ofertat în etapa offline prețul total cel mai scăzut al serviciului de agenturare. Dacă se constată egalitate de prețuri și la agenturare, primul va fi clasat agentul economic care a oferit în etapa offline cel mai mic preț al combustibilului (motorină).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4167 secunde