PERCHEZIȚII DIICOT în Constanța/ Evaziune fiscală de peste 12 milioane de euro, cu marfă adusă din Europa

534
PERCHEZIȚII DIICOT în Constanța/ Evaziune fiscală de peste 12 milioane de euro, cu marfă adusă din Europa - 27maidiicotevaziuneperchezitii-1432724612.jpg

Articole de la același autor

Procurorii DIICOT au descins, ieri, la 23 de adrese din București și din județele Constanța, Ilfov și Bacău, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în vederea săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit oamenilor legii, "în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009-2010, reprezentanții legali ai S.C. ALFREDO FRESH S.R.L. și S.C. ALFREDO FOODS S.R.L. au constituit un grup infracțional organizat împreună cu mai multe persoane, în scopul organizării unor circuite financiare fictive de natură să asigure sustragerea societăților comerciale de la achitarea TVA aferentă comercializării pe piața internă a produselor alimentare achiziționate din spațiul intracomunitar".

Concret, suspecții au înființat zeci de firme fantomă, pe care le foloseau ca intermediare în raporturile comerciale dintre furnizorii reali de marfă din UE și beneficiafii finali, firmele Alfredo Fresh și Alfredo Foods.

În Constanța, procurorii au descins la sediul unei societăți comerciale de pe strada Interioară.

În urma perchezițiilor, mai mulți suspecți au fost duși la audieri la DIICOT București, dintre care au fost reținuți: Cătălin Leonte, Mihael Voicu, Mihai Cristian Dărmănescu și Florin Daniel Nistor. Alți suspecți sunt cercetați în libertate, sub măsura controlului judiciar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5499 secunde