PERCHEZIȚII în Constanța / Afaceri cu firme fantomă, dejucate de polițiști

230
PERCHEZIȚII în Constanța / Afaceri cu firme fantomă, dejucate de polițiști - 23aprilieperchezitiilaevazionist-1429776404.jpg

Articole de la același autor

Mai multe persoane s-au ales cu dosare penale pentru evaziune fiscală și spălare de bani, în urma perchezițiilor desfășurate de ieri, de polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice.

Potrivit oamenilor legii, au fost vizate 17 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniu prestărilor de servicii și construcțiilor. Din primele cercetări a reieșit faptul că, cei în cauză ar fi cauzat un prejudiciu statului român de aproximativ 1.500.000 de euro.

Persoanele bănuite au fost conduse la audieri, la sediul I.P.J. Constanța, iar în urma activităților specifice desfășurate de polițiștii s-a documentat activitatea infracțională a 13 persoane, care, în prezent, sunt cercetate penal pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Persoanele în cauză, în perioada 2012-2014, au înregistrat în evidențele contabile cheltuieli fictive de produse și prestări servicii de la mai multe societăți și societăți de tip fantomă.

Astfel, în sarcina a patru bărbați s-a reținut faptul că, în calitate de administratori ai unor societăți, în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014, au emis cheltuieli fictive către mai multe societăți de pe teritoriul României, au dedus TVA-ul acestor cheltuieli și au cesionat părți sociale ale unor societății către o persoană pentru a se sustrage de plata datoriilor către bugetul statului.

De asemenea, în aceiași perioadă, bărbații au înregistrat în mod fictiv mărfuri și prestări de servicii de la societățile de tip fantomă la societățile deținute, pentru a nu se plăti impozit la stat.

Față de cei patru, polițiștii au dispus reținerea pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, iar față de alte 3 persoane măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, urmând ca alte 6 persoane să fie cercetate în stare de libertate.

La activitățile desfășurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunal Constanța au participat și polițiștii Serviciului Regional de Poliție Transporturi Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și ai Inspectoratelor de Poliție ale Județelor Giurgiu și Vâlcea, precum și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Constanța.

Societățile comerciale vizate de anchetatori sunt Levimob Inter SRL, Venucart SRL și Vasbac Auto SRL, toate cu sediul în municipiul Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5551 secunde