Percheziţii la Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală

304
Percheziţii la Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală - politiaperchezitie-1700224666.jpg
La data de 17 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, au efectuat cinci percheziții domiciliare, la cinci persoane bănuite de evaziune fiscală.


Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul anului 2022, acestea ar fi vândut, prin intermediul unei societăți comerciale, diverse bunuri și ar fi prestat servicii, fără a înregistra operațiunile în evidența contabilă.


Societatea comercială în cauză ar fi avut un administrator fictiv, respectiv un bărbat, care ar fi deținut această calitate doar în acte, în realitate operațiunile comerciale fiind efectuate de cele cinci persoane.


Bunurile comercializate astfel (piese auto, nisip, tablă) ar fi fost livrate către şapte societăți comerciale din țară.
În acest mod, bugetul general consolidat al statului ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 700.000 de lei, reprezentând impozitul pe profit și T.V.A. neachitate.


În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente cu valoare probatorie, precum și 3 telefoane mobile.


În cauză cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0057 secunde