X

Micuţul erou. Bebeluş născut cu 390 de grame la Spitalul Judeţean Constanţa

9793
Micuţul erou. Bebeluş născut cu 390 de grame la Spitalul Judeţean Constanţa - x-prematuri-1700223305.jpg
Pentru fiecare părinte, bucuria nașterii unui copil este umbrită, la început, dacă este prematur, de îngrijorări şi temeri. Din fericire, incubatoarele din spitale contribuie în mod esenţial la supravieţuirea acestor micuţi şi se transformă în casa în care aceştia petrec uneori săptămâni sau luni de zile, până când reuşesc să depăşească toate momentele dificile ale unei vieţi începute timpuriu. Astăzi, de Ziua Prematurităţii, le urăm astăzi La mulţi ani celor mai mici şi puternici pacienţi, precum şi echipelor de specialişti care îi îngrijeşte.

Ziua Prematurităţii poate fi numită şi ziua miracolelor dacă ne gândim că, anul acesta, cel mai mic pacient al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa cântărea la naştere 390 de grame, iar după trei săptămâni, el a ajuns la aproape 800 de grame. De asemenea, din totalul celor 2.289 de bebeluşi născuţi în unitatea sanitară de la începutul anului, 331 sunt prematuri şi 137 au avut nevoie de îngrijiri medicale avansate în cadrul compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală.

Deşi echipamentele sunt de cea mai înaltă performanţă, iar echipa medicală are, nu doar experienţă, ci şi multă răbdare, aici, timpul trece greu. Milimetrii şi gramele se adaugă lent, iar micuţii pacienţi petrec alături de „familia” din Neonatologie, luni bune din viaţa lor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3743 secunde