Momentul potrivit și produsele necesare pentru prima baie a bebelușului tău

210
Momentul potrivit și produsele necesare pentru prima baie a bebelușului tău - baie-bebelus-1700398659.jpg

Articole de la același autor

Prima baie a bebelușului tău ar putea fi un moment destul de stresant pentru tine. Multe mame nu știu cu siguranță cum trebuie ținut bebelușul în timpul băii, ce produse sunt cele mai potrivite și nici ce alte măsuri de precauție ar trebui să ia.

Una dintre cele mai frecvente întrebări este cum ții copilul, astfel încât să nu alunece sau să cadă. De asemenea, mamele sunt adesea nesigure în ceea ce privește momentul potrivit pentru a-și spăla bebelușul pentru prima dată. Și au o mulțime de îndoieli cu privire la modul de a obține temperatura potrivită a apei și la alegerea produselor cele mai potrivite pentru baie. Deși este posibil să te temi de momentul primei băi a bebelușului tău, va fi fără îndoială o experiență de neuitat. Să-i faci baie micuțului tău este un moment frumos în care te apropii de el.

În general, prima baie a bebelușului în cadă se face după căderea bontului ombilical, atunci când riscul de infecție nu mai este o problemă. Prima baie a bebelușului trebuie să fie scurtă, nu mai lungă de 5 minute. De asemenea, apa din cada specială pentru bebeluși nu trebuie să depășească 37 grade Celsius. Umple cada cu apă până la 7-10 cm înălțime, mai întâi apă fierbinte, apoi adaugă rece și amestecă bine cu mâna, pentru a nu lăsa porțiuni de apă fierbinte, care să producă arsuri. La prima baie, poți folosi un termometru de baie, dar încearcă să testezi apa și cu cotul. Te ajută să capeți încredere și chiar să nu mai folosești termometrul data viitoare.

Înainte de a pune apa și copilul în cadă, trebuie să te asiguri că ai tot ce trebuie în apropiere. Ai nevoie de un loc confortabil în apropiere, unde să-ți poți dezbrăca cu grijă micuțul, iar articolele de igienă pe care le vei folosi trebuie să fie, de asemenea, la îndemână. Și sticlele deschise, mai ales dacă ești singură la băița bebelușului! Odată ce baia celui mic începe, nu vei mai putea pleca de lângă el. Ai nevoie de un șampon fără lacrimi pentru bebeluși, un gel de duș special și un ulei pentru corp, pe care îl vei folosi la masajul de după băiță. Însă, fii atentă la ingredientele produselor de igienă pentru bebeluș! E de preferat să citești cu atenție etichetele pentru a alege produse de igienă blânde cu pielea încă fragedă a micuțului, care are nevoie de multă hidratare pentru a rămâne sănătoasă. Ingredientele ar trebui să fie naturale, produsele să nu conțină ingrediente chimice, parabeni, uleiuri minerale sau altele care îi pot produce iritații și alergii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4167 secunde