Unghiile bebelușilor se taie din primele zile de la naștere

177
Unghiile bebelușilor se taie din primele zile de la naștere - unghii-bebelusi-1693309700.jpg

Articole de la același autor

La naștere, unghiile bebelușilor sunt, de obicei, lungi și trebuie tăiate încă din primele zile, cu ajutorul unei unghiere speciale pentru copii și apoi dezinfectate. Specialiștii spun că unghiile nou-născutului pot fi mai moi și mai subțiri decât cele ale unui adult, dar sunt foarte ascuțite. Pentru că este prea micuț, el nu își poate controla mâinile și se poate zgâria. Cel mai bun moment pentru tăierea unghiilor este în timp ce doarme sau imediat după baia generală, când unghiile sunt mai moi.

Atenție, însă! Folosiți o unghieră specială pentru copii și asigurați-vă că aveți suficientă lumină. Mai mult decât atât, nu tăiați unghiile prea scurt, pentru a nu cresta pielea și țineți mânuța copilului ferm în timpul operațiunii. După tăierea unghiilor, folosiți o pilă pentru rotunjirea marginilor. Dacă vreți să-i faceți manichiura copilului în timp ce este treaz, acesta trebuie ținut de o altă persoană și împiedicat să se miște prea mult. În același timp, o altă persoană îi poate distrage atenția, astfel încât bebelușul să nu-și miște mâna și să vă lase să-i tăiați unghiile în liniște.

Unii părinți își folosesc dinții pentru a tăia unghiuțele copilului, dar prin această metodă există riscul de a introduce germeni în orice mică tăietură pe care copilul o poate avea la deget. În eventualitatea în care îi tăiați puțin pielea, nu va învinovățiți prea tare, acest lucru se întâmplă multor părinți. Înfășurați un șervețel curat în jurul degetului și țineți puțin apăsat, iar sângerarea se va opri în câteva minute. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4436 secunde