Percheziții la Constanța pentru capturarea unor hoți de combustibil

364
233 de percheziții au fost efectuate duminică dimineață, în șapte județe, inclusiv Constanța, împotriva hoților de produse petroliere. Acțiunea, la care au participat peste o mie de polițiști, a fost coordonată de Inspectoratul General al Poliției Române și Direcția Generală Anticorupție. Se pare că rețeaua prin care erau furate produsele petroliere acționa în rafinării și în cele două aeroporturi din București, prejudiciul fiind de peste un milion de lei. 
Zeci de tone de motorină, mai multe sume de bani și câteva arme au fost găsite la perchezițiile din Constanța și alte șapte județe. 
"Au fost ridicați aproape 65.000 de litri de combustibil, 632.900 lei, 132.125 euro, 25.900 dolari americani, 3.600 coroane suedeze, 19 autoturisme, mai multe documente și înscrisuri, precum și recipiente pentru depozitarea combustibilului. De asemenea, echipele de control au confiscat 4 pompe, 44 de telefoane și laptop-uri, 65 de cartușe de vânătoare, două arme de vânătoare depozitate contrar dispozițiilor legale și 195 de cartușe de țigări netimbrate", se arată în comunicatul transmis de Poliție. 
Totodată, 241 de persoane căutate au fost duse la audieri. Suspecții, printre care se numără atât angajați ai rafinăriilor, cât și administratori ai unor societăți comerciale erau urmăriți încă din anul 2010. La acțiunea demarată în Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Buzău, Vrancea, Constanța și București, au participat 600 de autospeciale și un elicopter care a monitorizat din aer desfășurarea forțelor. 
La Constanța, mascații au descins în trei locuințe, dar și într-o societate comercială din municipiul Medgidia. De aici, patru persoane au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, pentru audieri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5549 secunde